„Premier“ lygos rungtynes nelegaliai transliavę asmenys ilgam laikui pasiųsti už grotų

Penki žmonės nelegaliai transliavę „Premier“ lygos rungtynes interneto svetainėse sulaukė griežto teismo nuosprendžio.

 „Premier“ lygos rungtynes nelegaliai transliavę asmenys ilgam laikui pasiųsti už grotų<br> Zuma/Scanpix nuotr.
 „Premier“ lygos rungtynes nelegaliai transliavę asmenys ilgam laikui pasiųsti už grotų<br> Zuma/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 31, 2023, 11:31 AM

Česterfildo teisingumo centre penki asmenys buvo pripažinti kaltais dėl sukčiavimo, pinigų plovimo ir nepagarbos teismui.

Manoma, kad tai yra didžiausia istorijoje byla dėl nelegalaus transliavimo internete.

Aptariami žmonės veikė trijose skirtingose organizacijose: „Flawless“, „Shared VPS“ ir „Optimal“ (taip pat žinoma kaip „Cosmic“).

Per penkerius metus šios apgaulingos svetainės uždirbo daugiau nei 7 milijonus svarų sterlingų.

Nors įmonėms vadovavo penki žmonės, buvo nustatyta, kad jie iš viso samdė 30 darbuotojų ir pardavė paslaugas daugiau nei 50 tūkst. klientų ir perpardavėjų. Be neteisėto „Premier“ lygos rungtynių transliavimo, šiose svetainėse buvo galima prieiti prie dešimčių tūkstančių filmų ir TV laidų.

Operacijai vadovavo 36 metų Markas Gouldas, kuris galiausiai pripažino savo kaltę dėl visų kaltinimų ir buvo nuteistas kalėti 11 metų. Jo atžvilgiu pradėtas antras baudžiamasis tyrimas, nesusijęs su šia byla.

33 metų Williamas Brownas buvo vienintelis teisiamasis, neprisipažinęs esąs kaltas, nes teigė buvęs slaptas informatorius, dirbantis teisėsaugoje. Dar vasarį prisiekusiųjų teismas jį vienbalsiai pripažino kaltu.

Sudėjus visų kaltųjų bausmes, interneto piratai nubausti kalėti 30 metų ir 7 mėnesius.

„Šiandien nuosprendis yra ilgo ir sudėtingo baudžiamojo persekiojimo dėl labai sudėtingos operacijos rezultatas.

Šis baudžiamasis persekiojimas yra dar vienas konkretus aiškaus ryšio tarp piratavimo ir platesnio nusikalstamumo pavyzdys, perspėjimas, kurį ne kartą kartojame. Nors dauguma „Premier“ lygos gerbėjų mėgsta saugiai stebėti mūsų rungtynes, tie, kurie buvo šių paslaugų klientai, veiksmingai rėmė asmenis, dalyvaujančius kitas grėsmingas ir pavojingas organizuotas nusikalstamumas.

„Premier“ lygos finansinis indėlis į visą futbolo piramidę yra įmanomas dėl galimybės parduoti savo transliavimo teises. Džiaugiamės, kad tokiais sprendimais kaip šis teismai ir toliau rodo, kad pripažįsta „Premier“ lygos teisių apsaugos svarbą.

Mes ir toliau ginsime savo teises ir savo gerbėjus visais lygmenimis tirdami ir patraukdami baudžiamojon atsakomybėn nelegalius operatorius“ – po nuosprendžio kalbėjo „Premier“ lygos generalinis advokatas Kevinas Plumbas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.