Po pralaimėjimo Europos lygoje J. Mourinho sviedė medalį į tribūnas ir užsipuolė prie mašinos teisėją: „Tu esi užknisanti gėda“

Trečiadienį UEFA Europos lygoje ir vėl triumfavo „Sevilla“. Ispanų klubas finale po vienuolikos metrų baudinių serijos 4:1 įveikė portugalo Jose Mourinho vedamus „AS Roma“ futbolininkus ir septintą kartą triumfavo šiame turnyre. Ispanai septynis kartus žaidė šios lygos finale ir tiek pat jį laimėjo.

 J.Mourinho išmetė medalį į tribūnas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 J.Mourinho išmetė medalį į tribūnas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 1, 2023, 9:50 AM, atnaujinta Jun 2, 2023, 2:45 PM

Mačas vyko Budapešte „Puskas“ arenoje.

Pralaimėjusios ekipos strategas 60-metis J.Mourinho pirmąsyk per 6 įvairius Europos taurių finalus patyrė pralaimėjimą. Pagrindinis laikas ir pratęsimas baigėsi rezultatu 1:1, o per 11 m baudinių seriją laimėjo Sevilijos ekipa.

Po nesėkmės portugalas, gavęs sidabro medalį, nutarė jį „išmesti“ į tribūnas – norinčių pagauti apdovanojimą buvo ne vienas, ir specialistas be vargo atsikratė medaliu.

„Aš nekolekcionuoju sidabro medalių“, – paaiškino po visko strategas.

Treneris taip pat buvo nusivylęs teisėjavimu finale ir manė, kad keli sprendimai buvo nepalankūs jo komandai. Specialistas aikšino, kad varžovų ekipos žaidėjai kovojo „nešvariai“ ir bent vienas buvo vertas išvarymo iš aikštės.

Finalo teisėjas britas Anthony Tayloras išdalino net 14 geltonų kortelių, įskaitant vieną ir pačiam J.Mourinho.

Iš viso Italijos ekipai buvo atseikėta 7 geltonos kortelės. Maža to – jis planavo 75 min. skirti 11 metrų baudinį į „AS Roma“ vartus, tačiau po VAR sistemos peržiūros jis buvo atšauktas.

Po rungtynių trenerio ir teisėjo keliai susikirto stadiono uždaroje stovėjimo aikštekėje, kur J.Mourinho ėmė įžeidinėti A.Taylorą.

Jis jam sakė: „Tu esi užknisanti gėda, užknisanti gėda. Užsičiaupk“.

Po to, kai teisėjas atsitraukė nuo portugalo, norėdamas sėsti į arbitrams skirtą automobilį, J.Mourinho nenurimo ir priėjęs prie mašinos toliau priekaištavo: „Sveikinu, užknista gėda“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.