Ukrainos futbolo žvaigždės rengia labdaros rungtynes Londone: „Būkite su mumis arba tapsite kita Rusijos agresijos auka“

Vakarai turi palaikyti Ukrainą, nes priešingu atveju jie gali susidurti su Rusijos agresija, perspėjo Ukrainos futbolo žvaigždė Oleksandras Zinčenka.

Andrijus Ševčenka ir Oleksandras Zinčenka.<br>AFP/Reuters/Scanpix nuotr., lrytas.lt koliažas.
Andrijus Ševčenka ir Oleksandras Zinčenka.<br>AFP/Reuters/Scanpix nuotr., lrytas.lt koliažas.
A. Ševčenko ir R. Lewandowskis.<br>Imago-images/Scanpix nuotr.
A. Ševčenko ir R. Lewandowskis.<br>Imago-images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-06-02 15:16

„Galbūt kai kurie žmonės pavargo, – „Politico“ sakė O.Zinčenka. – Bet mūsų misija yra tiesiog nepasiduoti. Turime nesustoti. Turime kovoti iki galo, kol tai laimėsime.“

„Šiandien Ukraina, tiesa? – klausė O.Zinčenka. – Turime laikytis kartu, nes rytoj tai gali būti jūsų šalis.“

26 metų gynėjas O.Zinčenka, rungtyniaujantis Londono „Arsenal“ komandoje Anglijos „Premier“ lygoje, ir Andrijus Ševčenka, legendinis Ukrainos puolėjas, žaidęs Kijevo „Dinamo“ ir „AC Milan“ komandose, kalbėjo reklamuodami lėšų rinkimo „Game4Ukraine“ futbolo rungtynes, kurios rugpjūtį bus žaidžiamos Londone.

Ukrainiečiai teigia, kad į žaidimą bus pakviesta daugybė pasaulinio garso žvaigždžių, kad pasaulio dėmesys būtų sutelktas į šalį, kuri nuolat patiria Rusijos prezidento Vladimiro Putino kariuomenės bombardavimą.

O.Zinčenka pridūrė, kad labdaros rungtynės pasiųs „galingą žinią likusiam pasauliui – kad mes laikomės kartu“.

Nuo tada, kai prieš daugiau nei 15 mėnesių prasidėjo Rusijos invazija, buvo „skaudi kiekviena diena“, sakė O.Zinčenka, kurį labai paveikė anksčiau trečiadienį apsilankymas mokykloje, kurią bombardavo V.Putino pajėgos.

„Šiandien, kai pamačiau visus šiuos pastatus, pavyzdžiui, klases, kuriuos sugriovė rusų bombos, tai suteikia man dar vieną motyvaciją dar labiau stengtis juos atstatyti, – sakė jis. – Ir tai yra „tik viena mokykla, kurią šiandien mačiau – o kaip dėl kitų 800?“

Ukrainos Černigovo srityje esančią Mychailos-Kocubinsko mokyklą per 33 dienas trukusią okupaciją pirmosiomis karo dienomis nuniokojo rusų raketos. Apie 100 žmonių susirinko mokykloje, kad pasislėptų nuo Maskvos smūgių.

Praėjus daugiau nei metams, padedant Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio įtakingai lėšų rinkimo platformai „United24“, kuri parduoda bilietus į rungtynes, buvo surengtos labdaros rungtynės, skirtos mokyklai atstatyti.

Rusijos kariuomenė traumuoja daugybę vaikų, sakė A.Ševčenka, iš pirmų lūpų išgirdęs vaikų pasakojimus apie Kremliaus karių įsiveržimą į žmonių namus su ginklais. Tai sunkus iššūkis, tačiau A.Ševčenka sakė, kad būtina apsaugoti jaunąją Ukrainos kartą nuo Rusijos agresijos padarinių.

A.Ševčenka, kuris nuo Rusijos puolimo pradžios dažnai lankosi Ukrainoje, pridūrė, kad jo „pagrindinis tikslas“ buvo išlaikyti pasaulio dėmesį Ukrainai „kiekviena pasitaikiusia proga“.

Londone gyvenančiam A.Ševčenkai kelionė namo atvėrė akis: „Visai kas kita, kai visas šias naujienas matai iš savo telefono ar nešiojamojo kompiuterio – ir kai viską matai savo akimis.“

Ukrainos futbolo žvaigždė sakė, kad tai priminė tikrovę apie tai, ką Rusijos karas daro Ukrainos „vargšams vaikams“, kurių vaikystė atsidūrė chaose.

„Mes neturime jokio pasirinkimo, turime tęsti. Turime ginti savo šalį ir niekada nepasiduosime“, – pabrėžė A.Ševčenka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.