Šeštadienį Lietuvos futbolo rinktinę palaikys 15 tūkst. sirgalių minia: „Istorinis įvykis“

Šeštadienį Lietuvos futbolo rinktinė tęs savo žygį atrankoje į 2024-ųjų Europos futbolo čempionatą. Lietuviai Kaune susikaus su Bulgarijos futbolininkais, o šis mačas vyks renovuotame Dariaus ir Girėno stadione.

E.Jankauskas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
E.Jankauskas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 16, 2023, 7:19 PM, atnaujinta Jun 16, 2023, 9:21 PM

Šias rungtynes stebės apie 15 tūkst. sirgalių – akistatos išvakarėse bilietų pardavimo platformoje buvo likę vos pavieniai bilietai.

Paskutinį kartą toks žiūrovų skaičius futbolo rungtynėse nepriklausomoje Lietuvoje buvo užfiksuotas tik 1995 metais. Tąsyk legendiniame Vilniaus „Žalgirio“ stadione Lietuvos rinktinę prieš Italiją taip pat palaikė 15 tūkst. sirgalių minia.

Prieš rungtynes surengtoje oficialioje spaudos konferencijoje Lietuvos rinktinės treneris Edgaras Jankauskas džiaugėsi per savaitę nuveiktu darbu.

„Buvo išties gera savaitė, turėjome pakankamai laiko supažindinti komandą su būsimais varžovais. Manau, kad visas laikas buvo geras ir konstruktyvus, gal pirmos dienos labiau buvo paskirtos žaidėjų atsistatymui dėl įtempto A lygos kalendoriaus. Tarp Lietuvoje ir užsienyje žaidžiančių futbolininkų lygis pasiruošime šiek tiek skyrėsi, bet tikiu, kad pavyko sukoordinuoti dalykus“, – sakė rinktinės treneris.

Jis taip pat pridėjo, jog dar nėra įsitikinęs dėl vienuolikės, kuri pradės šeštadienio mačą.

„Mane džiugina, kad pasirinkimas dar nėra akvivaizdus. Gal apie 90 procentų komandos yra suformuota, bet visada yra mažytis nerimas iki paskutinių minučių, nes kažkas gali pasikeisti.

Turime lygiavertę ir konkurecingą komandą, po kelis lygiaverčius žaidėjus visose pozicijose“, – mąstė E. Jankauskas.

Lietuvius rytoj palaikys kone sausakimšas stadionas, o tai, E. Jankausko teigimu, gali būti papildomas stimulas.

„Be abejo, kad pilnos tribūnos padės. Tai parodo, kad lietuviai myli futbolą. Žinoma, gal yra šiek tiek baimės, kad tai turės emocinį slėgimą žaidėjams, kurie nėra pratę prie gausių tribūnų.

Bet reikia praeiti pro tai, tai, ko gero, yra prisiminimai visam gyvenimui. Tai yra istorinis įvykis, norisi, kad ta istorija būtų graži. Tos pilnos tribūnos… Jei kažkas galvos, kad reikia pasitaupyti, tikrai pakeis savo nuomonę“, – pasakojo treneris.

Lietuvos ir Bulgarijos akistata Dariaus ir Girėno stadione vyks šeštadienį, 16 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.