Lietuvai – daug šansų rengti 2026-ųjų Europos salės futbolo čempionatą

Stambule įvyko asmeninis Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidento Edgaro Stankevičiaus susitikimas su UEFA prezidentu Aleksander Čeferin, kuriame jie kalbėjosi apie Lietuvos galimybes organizuoti tarptautinius sporto renginius ir LFF valdymo pokyčius.

2026-ųjų Europos salės futbolo čempionatas gali vykti Lietuvoje.<br>M.Patašiaus nuotr.
2026-ųjų Europos salės futbolo čempionatas gali vykti Lietuvoje.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 19, 2023, 10:10 AM

Susitikimo metu prezidentai aptarė reikšmingą klausimą tarptautinei ir Lietuvos futbolo bendruomenei – galimybę Lietuvoje surengti 2026 m. Europos salės futbolo čempionatą. LFF prezidento teigimu, Lietuva turi daug šansų tapti organizatoriumi.

Paraiškas organizuoti čempionatą teikė ir kitos valstybės: Latvija, Suomija, Prancūzija ir Belgija. UEFA sprendimo dėl to, kuriai šaliai bus patikėta ši galimybė, numatoma sulaukti dar šių metų pabaigoje.

Pasak LFF prezidento E. Stankevičiaus, su 2021 m. FIFA pasaulio salės futbolo čempionatu Lietuva jau įrodė, kad aukšto meistriškumo sporto renginį yra pasiruošusi sėkmingai įgyvendinti aukščiausiu lygiu.

„Daug bendraujame su salės futbolo bendruomene, jaučiame didelį palankumą. Sėkmingai suorganizavę 2021 metų FIFA pasaulio salės futbolo čempionatą, sau ir kitiems parodėme, jog tą galime padaryti profesionaliai ir aukščiausiu lygiu. Šis renginys padarė ryškų indėlį Lietuvai, garsino šalies vardą pasaulyje ir sukūrė aukštą pridėtinę ekonominę vertę. Mes, kaip sporto vadybininkai, turime visas būtinas sąlygas ir gerą infrastruktūrą, reikalingus resursus ir kompetencijas organizuoti tokio aukšto meistriškumo sporto renginius Lietuvoje ir taip kurti vertę savo valstybei“, – sako LFF prezidentas.

Jeigu 2026 m. Europos salės futbolo čempionatas vyktų Lietuvoje – rungtynės būtų organizuojamos didžiuosiuose miestuose – Vilniuje ir Kaune.

Siekis – vis daugiau tarptautinių sporto renginių Lietuvoje

„Turint Dariaus ir Girėno stadioną Kaune bei pradėjus Nacionalinio stadiono projekto įgyvendinimą, norime vis daugiau tarptautinių sporto renginių atvesti į Lietuvą. Tą išsakiau ir mūsų šalies iniciatyvumą išreiškiau UEFA vadovybei, kurie pažadėjo į tai atsižvelgti, planuojant tolimesnius renginius ir jų lokacijas“, – pažymi LFF prezidentas.

A. Čeferin pasveikino Lietuvą pagaliau turint UEFA 4 kategorijos Dariaus ir Girėno stadioną Kaune, o kartu pasidomėjo ir Nacionalinio stadiono įgyvendinimo stadija.

LFF prezidentas E. Stankevičius UEFA prezidentui taip pat pristatė savo, kaip naujojo federacijos prezidento, tikslus ir įgyvendinamus darbus Lietuvos futbole, taip pat jie aptarė LFF valdymo pokyčius.

„UEFA prezidentas išreiškė pasitenkinimą LFF darbu ir įgyvendintu atsinaujinimu. Jis nuolat stebi situaciją ir vykdomus pokyčius, Lietuvos valdžios atstovų pasisakymus ir veiksmus. A. Čeferin kitąmet labai norėtų apsilankyti Lietuvoje, o kartu – susitikti ir su mūsų šalies politikais“, – teigia E. Stankevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.