Po tragiškos žinios A. Klimavičius žvelgė į paskutinius susirašinėjimus su K. Chveduku: užsiminė apie vieną tikslą

„Tai yra siaubas...“, – sukrėstas savaitės pradžioje šalies futbolo bendruomenę pasiekusių žinių reagavo buvęs Lietuvos rinktinės futbolininkas Arūnas Klimavičius. Pirmadienį Lietuvos futbolo federacija (LFF) pranešė siaubingą žinią – būdamas vos 32-ejų netikėtai mirė ne kartą šalies rinktinei atstovavęs žaidėjas Karolis Chvedukas.

K.Chvedukas ir A.Klimavičius.<br>LFF ir PFA nuotr. koliažas.
K.Chvedukas ir A.Klimavičius.<br>LFF ir PFA nuotr. koliažas.
K.Chvedukas.<br>LFF nuotr.
K.Chvedukas.<br>LFF nuotr.
Arūnas Klimavičius.<br>PFA nuotr,
Arūnas Klimavičius.<br>PFA nuotr,
Arūnas Klimavičius.<br>PFA nuotr.
Arūnas Klimavičius.<br>PFA nuotr.
A.Klimavičius (dešinėje).<br>G.Bitvinsko nuotr.
A.Klimavičius (dešinėje).<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2023-06-21 11:22, atnaujinta 2023-06-21 17:51

Paskutiniąja saugo karjeros stotele tapo jo gimtojo miesto „Marijampolė City“ komanda. Jis ne tik gynė šios ekipos garbę, bet ir buvo jos kapitonas.

Marijampolietis buvo ir neatsiejama Lietuvos futbolo rinktinės dalis. Atstovaudamas jai jis nuo 2012-ųjų iki 2019-ųjų jis sužaidė 20 rungtynių.

Skambiausias karjeros pergales K.Chvedukas nuraškė žaisdamas Marijampolės „Sūduvos“ komandoje – su ja 2017-aisiais triumfavo Lietuvos čempionate, o 2009-aisiais iškovojo ir LFF taurės bei LFF Supertaurės trofėjus.

Nors buvusio futbolininko A.Klimavičiaus ir K.Chveduko keliai Lietuvos futbolo rinktinėje prasilenkė, tačiau abu Lietuvą garsinę žaidėjai palaikė artimus ryšius.

42 rungtynes už Lietuvos rinktinę sužaidęs A.Klimavičius portalui lrytas.lt pasidalino savo paskutiniuoju prisiminimu apie K.Chveduką.

„Mūsų kartos šiek tiek skiriasi, bet teko rungtyniauti vienas prieš kitą. Paskutiniuosius kelerius metus, dirbant Profesionalių futbolininkų asociacijos (PFA Lietuva) prezidentu, tenka ypač daug bendrauti su žaidėjais.

Po šios siaubingos žinios aš pasižiūrėjau mūsų paskutinį susirašinėjimą su K.Chveduku. Mūsų ryšys buvo dažnas, nes Karoliui dažnai tekdavo prašyti mano pagalbos, paskutinėse jo žinutėse matėsi kovingumas, kuris jį ir lydėjo visą karjerą.

Jis man rašė – Arūnai, galbūt dabar aš žaidžiu ne pačiame aukščiausiame lygyje, bet patikėk manimi, Arūnai, aš tikrai grįšiu į aukščiausią lygį ir mano pagrindinis tikslas yra Lietuvos futbolo rinktinė. Labai noriu į ją sugrįžti, aš dėsiu visas pastangas, kad į ją sugrįžčiau.

Gaila... Atsitiko tai, kas atsitiko. Tai yra siaubas...“, – sunkiai rinkdamas žodžius prisiminimais apie Anapilin iškeliavusį K.Chveduką dalinosi 40-metis A.Klimavičius.

„Marijampolė City“ klubas šiuo metu varžosi LFF Pirmoje lygoje ir rikiuojasi tarp lyderių.

Praeityje K.Chvedukui yra tekę paragauti ir legionieriaus duonos – jis žaidė Lenkijos, Kroatijos klubuose, taip pat – Maltoje ir Suomijoje.

Savo trofėjų lentyną papildė ir žaisdamas Airijoje – ten jis su „Dundalk“ ekipa 2018-aisiais tapo šalies čempionu bei taurės laimėtoju.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.