Prancūzijos futbolo rinktinė paragino nutraukti smurtą šalyje

Prancūzijos futbolo rinktinės žaidėjai paragino protestuotojus nutraukti riaušes ir smurtą šalyje. Sportininkų kolektyvinį laišką paskelbė leidinys „L'Equipe“.

Paryžiuje vyksta riaušės dėl policijos nužudyto jaunuolio.<br> EPA-ELTA nuotr.
Paryžiuje vyksta riaušės dėl policijos nužudyto jaunuolio.<br> EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 1, 2023, 11:11 AM, atnaujinta Jul 1, 2023, 11:12 AM

„Kaip ir visus prancūzus, mus sukrėtė žiauri jaunojo Nahelio mirtis. Po šio tragiško įvykio tapome tautos pykčio išraiškos liudininkais. Jo esmę mes suprantame, bet formos negalime pateisinti.

Jūs naikinate savo turtą, savo kvartalus, savo miestus, savo vietas, kur galima augti ir būti šalia žmonių.

Daugelis mūsų yra kilę iš darbininkų rajonų, ir mes taip pat jaučiame skausmą ir liūdesį. Tačiau šias kančios papildo skausmas bejėgiškai stebint, kaip vyksta realus susinaikinimo procesas.

Smurtas nieko neišsprendžia, ypač kai jis neišvengiamai ir nenumaldomai atsigręžia prieš tuos, kurie jo griebiasi, jų šeimas, artimuosius ir kaimynus“, – rašoma laiške.

Birželio 27-osios rytą Prancūzijos Nantero mieste policininkas nušovė automobilį vairavusį 17-metį paauglį, kuris, pareigūnų teigimu, atsisakė vykdyti jų reikalavimus.

Po to Prancūzijos miestuose kilo riaušės, kurios tęsiasi jau kelias paras. Jaunuoliai padeginėja automobilius, policijos ir valdžios pastatus. Daugelyje miestų dislokuotos policijos specialiosios pajėgos, pasitelkti šarvuočiai ir sraigtasparniai. Šeštadienio rytą Prancūzijos VRM pranešė, kad jau sulaikyti 994 riaušininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.