Sugrįžimas: D. Šimkus papildė „Šiaulius“

Atsidarius vasaros perėjimų langui Lietuvoje, FA „Šiauliai” sulaukė pastiprinimo – į gimtinę grįžta šiaulietis Domantas Šimkus.

 D. Šimkus.<br>Komandos nuotr.
 D. Šimkus.<br>Komandos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 5, 2023, 10:04 PM, atnaujinta Jul 5, 2023, 10:54 PM

Nuo mažų dienų futbolo akademijoje „Šiauliai” tobulėjęs vaikinas išsiskyrė iš savo bendraamžių ir anksti paliko tėvų namus Šiauliuose, kai išvyko į Nacionalinę futbolo akademiją, vėliau iš jos Domantas pakėlė sparnus į Daniją, kur tobulėjo „Aalborg“ jaunimo komandoje.

Vyrų futbole šiaulietis debiutavo Klaipėdoje, kur žaidė „Atlanto” komandoje. Vėliau futbolininkas persikėlė į Vilniaus „Žalgirį”, su kuriuo tapo Lietuvos čempionu, LFF taurės bei Supertaurės laimėtoju. Po etapo Vilniuje D. Šimkus pradėjo legionieriaus karjerą, per kurią spėjo parungtyniauti Kfar Sabos „Hapoel“ klube Izraelyje, vėliau persikėlė į Azerbaidžaną ir atstovo „Sebail“ klubui, o 2022 metų rugpjūtį žaidėjas persikėlė į Slovėniją bei rungtyniavo MS „Mura” komandoje.'

Lietuvos nacionalinėje rinktinėje Domantas debiutavo 2018 metais bei iki dabar joje spėjo sužaisti 30 rungtynių.

„Man kaip šiauliečiui – malonu sugrįžti į savo gimtąjį miestą, ypač kai sugrįžti ten kur ir pradėjai savo futbolininko karjerą. Gindamas šio miesto garbę stengsiuosi kiek įmanydamas padėti šiai organizacijai pasiekti pačius aukščiausius tikslus, kuriems kartelė – tikrai aukšta. Turime patriotiškumu grįstą kolektyvą, su kuriuo, manau, galime nuveikti tikrai nemažai, tad su nekantrumu laukiu kada galėsiu prisijungti prie komandos ir pradėti ruoštis ateinančioms rungtynėms. Kalbant apie laiką svetur – ten rungtyniaudamas pamačiau visokio futbolo, sutikau daug žmonių ir įgijau nemažai patirties, kuri, manau, grįžus į Lietuvą tikrai pravers. Visai saulės miesto futbolo bendruomenei norėčiau palinkėti ir toliau taip garsiai palaikyti geltonai juodą armiją ir koja kojon kartu žygiuoti geresnio mūsų futbolo rytojaus link. Pirmyn, Šiauliai!“,- pozityvo nestokojo parašą ant sutarties suraitęs D. Šimkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.