Dėl K. Chveduko mirties – prokuratūros pranešimas: pasirodžiusi informacija neatitinka realybės Ant kūno – smurto žymės

Viešojoje erdvėje paskelbta tikrovės neatitinkanti informacija apie Lietuvos futbolininko Karolio Chveduko mirties aplinkybes, praneša Generalinė prokuratūra.

K.Chvedukas.<br>LFF nuotr.
K.Chvedukas.<br>LFF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 7, 2023, 2:00 PM, atnaujinta Jul 7, 2023, 5:01 PM

„Birželio 19 d. namuose radus mirusį Marijampolės gyventoją (g. 1991 m.), buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas jo mirties priežasčiai nustatyti.

Neseniai gauta teismo medicinos specialistų pažyma, kad minėtas asmuo mirė dėl ligos. Kadangi ant mirusiojo kūno rasta padarytų sužalojimų, pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 138 str. 1d. („Nesunkus sveikatos sutrikdymas“).

Ikiteisminį tyrimą atlieka Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, o tyrimui vadovauja Marijampolės apylinkės prokuratūros prokurorė“, – rašoma prokuratūros pranešime spaudai.

Praėjusios kelioms dienoms po mirties portalas delfi.lt pranešė, kad K.Chvedukui plyšo aorta, tai parodė atliktas skrodimas. Tiesa, vėliau portalas išplatino naujieną, kad vyras galėjo būti nužudytas, o įtariamieji sulaikyti.

Lrytas.lt žiniomis, likus porai dienų iki mirties K.Chvedukas įsivėlė į konfliktą. Pasak vietos pareigūnų, tarp kelių jaunų vyrų kilo muštynės. Jų priežasčių ir aplinkybių pareigūnai vengia komentuoti. 

Vis tik kriminalistai kol kas neįžvelgia tiesioginių ir neabejotinų sąsajų tarp šio incidento bei futbolininko mirties. Naujų aplinkybių gali paaiškėti tik atlikus histologinius tyrimus, tačiau net ir tuomet susieti šiuos įvykius būtų sunku. 

K.Chvedukas ilgus karjeros metus praleido „Sūduvos“ ekipoje, o nuo 2012-ųjų iki 2019-ųjų žaidė Lietuvos rinktinėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.