O. Verbickas: „Po truputį įgauname pagreitį“

„Žalgirio“ treneris Vladimiras Čeburinas po iškovotos ketvirtos pergalės iš eilės buvo patenkintas komandos rezultatyvumu generalinėje repeticjioje prieš Europą, o saugas Ovidijus Verbickas kalbėjo apie gerėjantį žaidimą ir augantį pasitikėjimą.

 P. Golubickas ir O. Verbickas<br> E.Žaldario nuotr.
 P. Golubickas ir O. Verbickas<br> E.Žaldario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

fkzalgiris.lt

Jul 7, 2023, 3:14 PM

„Žalgiris“ namuose 3:0 pranoko „Riterius“ po Stipe Vučuro, Mathias Oyewusi ir O.Verbicko įvarčių.

„Kaip ir visoms rungtynėms ruošėmės rimtai. Tvarkaraštis įtemptas. Kai kur matosi, kad žaidėjai išsikvėpė antroje rungtynių pusėje. Davėme pažaisti tiems, kas buvo atsargoje. Sukūrėme daug progų. Buvo daug aktyvumo, daug spaudimo. Įvarčiai – žaidėjų darbo aikštėje rezultatas. Esu tuo patenkintas. Labai dėkui žaidėjams, kad suprato ką norime matyti aikštėje. Ne viskas pavyko taip, kaip norėjome kalbant apie žaidimą ir komandinius veiksmus“, – kalbėjo V.Čeburinas.

„Tai buvo dvikova su principiniu varžovu. Nesvarbu rezultatas, svarbu kad laimėjome, iškovojome tris taškus. Po truputį įgauname pagreitį, pačiu tinkamiausiu laiku. Atsiranda tas pasitikėjimas. Manau, kad visus džiugina gerėjantis mūsų žaidimas“, – sakė O.Verbickas.

Per pastarąsias 4 rungtynes žalgiriečiai įmušė 14 įvarčių. „Tai to darbo kurį jie daro aikštėje rezultatas Galbūt dabar užtikrinčiau atlieka tuos veiksmus. Visa tai darome nuo pirmųjų rungtynių, nuo pasiruošimo periodo. Tikimės, kad einame tinkamu keliu“, – vertino V.Čeburinas.

Didelį dalį tų įvarčių žalgiriečiai įmušė pirmojo kėlinio pabaigoje arba antroje rungtynių pusėje. „Visos komandos žaidžia prieš mus susispaudę. Pradžioje visi turi jėgų, spėja persirikiuoti, eigoje komandoms trūksta jėgų, atsiranda didesni plotai, manau po kurio laiko ir įmušame tuos įvarčius“, – aiškino O.Verbickas.

Jis pats įmušė savo pirmąjį sezono įvartį po puikios kombinacijos su komandos draugais. „Gerai sužaidėme vienu lietimu prieš pat baudos aikštelę, Yukiyoshi Karashima padarė perdavimą, aš pramušiau ir krito įvartis. Pataikiau į patį kampą, gal kiek netikėtai vartininkui, nes mušiau iš vieno žingsnio. Vartininkui buvo sunku susikordinuoti. Aikštė buvo slidoka, tas taip pat padarė įtaką. Džiugu, kad pavyko įmušti. Pirmas įvartis šį sezoną, pačiu laiku prieš pat Europą. Ateis daugiau pasitikėjimo ir pačiam ir komandai“, – kalbėjo saugas.

Žalgiriečių sudėtyje šią savaitę įvyko pasikeitimų – su komanda atsisveikino Nauris Petkevičius, o sugrįžo Liviu Antalis.

„Nauriui nepavyko pritapti ir laimėti sunkioje konkurencijoje. Linkime jam sėkmės, kad atrastų save. Jis turi nemažai potencialo. Džiaugsimės, jei jam pasiseks, – į klausimą apie pasikeitimus atsakė V.Čeburinas – Liviu čia buvo didelis autoritetas, o tie metai, kuriuos jis praleido kituose klubuose, tik jį užgrūdino. Tikimės, kad jis mums padės.“

Antradienį „Žalgirio“ laukia startas Europoje. Paklaustas apie tai, ar jaučia kokį nors nerimą, V. Čeburinas atsakė: „Koks gali būti nerimas, kai laukia tokia šventė. Taip, yra dalykų ką dar reikia pareguliuoti. Laukia Čempionų lyga, kur žaidžia čempionai. Atstovaujame Lietuvai ir didžiuojamės tuo. Atiduosime viską, kad toje šventėje išliktume ilgiau.“

Čempionų lygos rungtynės tarp „Žalgirio“ ir Šiaurės Makedonijos čempiono „Struga“ vyks liepos 11 d. 19 val. Vilniuje, LFF stadione.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.