Vilniaus BFA vyr. treneris H. Šidlauskas apie pirmą sezono pusę Pirmoje lygoje: „Lieka daug vietos tobulėti“

Nuo vietos lentelės viršūnėje iki skaudžių pralaimėjimų serijos – pirmąją sezono pusę antrame pagal pajėgumą Pirmos lygos futbolo čempionate baigusi sostinės „Baltijos futbolo akademijos“ (BFA) komanda gavo ne vieną pamoką. 19-ika taškų surinkusios ir šuo metu 9-ą vietą užimančios ekipos vyr. treneris Haroldas Šidlauskas sako, kad padėtis turnyrinėje lentelėje ambicingo jaunimo netenkina ir antroje sezono dalyje būtina spręsti įvarčių įmušimo klausimą.

 H. Šidlauskas.<br> Komandos nuotr.
 H. Šidlauskas.<br> Komandos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 7, 2023, 11:00 AM

Per 15-a Pirmos lygos turų BFA, kuri sudaryta iš talentingiausių jaunųjų akademijos futbolininkų, iškovojo penkias pergales, keturis kartus sužaidė lygiosiomis ir šešis kartus aikštę paliko be taškų.

„Sužaidėme su visomis komandomis. 9 vieta – teisinga, bet ar ji mus tenkina? Tikrai ne. Po 15-os pirmo rato rungtynių 9-oji vieta parodo mūsų komandos realijas. Tai nėra katastrofa, lieka daug vietos tobulėjimui. Mes žinome, kur norime būti ir žinome, kad galime ten būti. Liko dar 15-ika turų pataisyti situaciją“, – teigė vyr. treneris H. Šidlauskas, kuris prieš sezoną minėjo, kad BFA sieks pagerinti 2021–2022 m. sezone užimtą istorinę 7-ą vietą.

Jau ketvirtą sezoną Pirmoje lygoje BFA pradėjo galingai: po trijų pergalių serijos vienu metu akademijos jaunimas puikavosi lentelės viršūnėje. Vėliau šią atkarpą nutraukė pralaimėjimų serija, o prieš vasaros pertrauką komanda sugebėjo atsitiesti ir rinkti bent po tašką. H. Šidlausko teigimu, šiemet lygos konkurencingumas yra stipriai išaugęs.

„Pažiūrėjus į lygos lentelę – laukiniai Vakarai. Šiemet situacija yra įtempta: paradus taškus gali ristis į lentelės galą, iškovojus – kilti į viršų per 3–4 laiptelius. Tačiau tai ir įdomu, nes nebėra tokių rungtynių, kur gali tikėtis, kad kažkas pavyks lengviau. Pati lyga šiemet konkurencingesnė ir įdomesnė: komandos, kurios dar pernai kovojo dėl išlikimo, dabar puikuojasi viršuje.

Apie dabartinį lyderių trejetą buvo galima spėti prieš sezoną. Marijampolės „MML City“ pernai parodė, kad bus gera komanda, Kėdainių „Nevėžis“ yra lygos senbuviai, o Vilniaus raj. „Transinvest“ – užtenka pažiūrėti į žaidėjus. Mane labiausiai stebina ne lyderiai, o tokios komandos kaip „Garliava“, Plungės „Babrungas“, šiemet gerai pradėję sezoną“, – pirmąjį ratą apibūdino BFA strategas.

Iš komandos į Italijos klubus išvykus buvusiems BFA futbolininkams Martinui Perveiniui ir Nedui Garbaliauskui, ekipa liko be nominalaus puolėjo. Nors atakų lyderio vaidmens ėmėsi ir 7-is tikslius smūgius į vartus paleido 16-etis perspektyvus saugas Artiomas Osipovičius, tačiau puolimo grandis – kol kas didžiausias trenerių štabo galvos skausmas.

„Šiemet tendencingai negalime įmušti įvarčių. Pernai tokios problemos neturėjome, galvą sukdavome dėl praleistų įvarčių. Šįmet praleidžiame jau mažiau, vaikinai stengiasi, bet, deja, nesugebame įmušti. Tai mane neramina, bet tam yra objektyvios priežastys. Nesugebėjome surasti komandoje žmogaus, kuris galėtų mušti įvarčius. To labiausiai trūksta siekiant pergalių. Tikimės, kad antrame rate turėsime pastiprinimą, kuris muš įvarčius“, – kalbėjo H. Šidlauskas.

Vasaros pertraukos metu BFA nariai ilsėsis iki liepos 11 d., tuomet grįš į treniruočių procesą, vėliau savaitei vyks į treniruočių stovyklą Visagine, komanda planuoja sužaisti ir kontrolinės rungtynes. Su ekipa jau kuris laikas treniruojasi ir sezonui ruošiasi tris kartus geriausias šalies futbolininkas Arvydas Novikovas, kuris, tikimąsi, su BFA jaunimu sportuos ir liepos mėn.

„Pirmajame rate taškus rinkome prieš komandas, kurios yra netolimos lentelės kaimynės. Antrame rate norėtųsi, kad sugebėtume taškus atimti iš lyderių. Pernai tai pavyko, šiemet laukia penkerių rungtynių atkarpa su lygos lyderiais. Mes privalome surinkti daugiau taškų ir, galvoju, kad sezono tikslus pasieksime. Prisiminus praėjusių metų pamoką, kai vaikinams leidome per daug atsipalaiduoti, šiemet poilsio daug nebus. Rezultatų reikia geresnių, o tam reikia daug dirbti“, – komandos tikslus antroje sezono pusėje apibendrino H. Šidlauskas.

BFA rugpjūčio mėnesį laukia dar vienas iššūkis – Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės ketvirtfinalyje vienos didžiausių akademijų šalyje jaunimas susitiks su A lygoje žaidžiančiu „Kauno Žalgiriu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.