Apie išvykimą iš Prancūzijos užsiminęs K. Mbappe: „Žaidimas PSG nepadeda“

Prancūzijos futbolo žvaigždė Kylianas Mbappe vis daugiau yra siejamas su išvykimu iš Paryžiaus „Saint-Germain“ ekipos, o puolėjo pasisakymai kalbas tik dar labiau paaštrino.

 K. Mbappe<br> AFP/Scanpix nuotr.
 K. Mbappe<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 8, 2023, 2:21 PM

24-erių futbolininkas buvo pripažintas geriausiu 2022/2023 metų sezono Prancūzijos futbolininku.

Visgi panašu, jog futbolo gerbėjai Prancūzijoje puolėjo pasirodymais galės mėgautis rečiau. K.Mbappe ir vėl aktyviai siejamas su Madrido „Real“ klubu, tačiau šįkart didelių ambicijų išlaikyti futbolininko nerodo ir pats PSG klubas.

K.Mbappe kontraktas su Paryžiaus klubu galioja dar metus, tačiau Prancūzijos čempionai už savo lyderį nori gauti išpirką nepaisant to, jog pats puolėjas viliasi dar sezoną sužaisti PSG ekipoje.

„Priežastis tikėti, kad tai mano paskutinis sezonas „Ligue 1“? Tai labai paprasta, aš esu konkurencingas. Kuomet žaidžiu, noriu tik laimėti. Kad su kuo žaisčiau, kad ir kokius marškinėlius vilkėčiau, aš niekada nesustoju.

Išeinu atostogauti, atsistatau, atgaunu energijos ir grįžtu su alkiu, kurį visi žino. Man niekada negana. Aš sakau sau, kad galiu tai padaryti dar kartą ir dar geriau. Turiu tokį alkį laimėti.

Nenoriu būti komandoje vien tam, kad dalyvaučiau. Todėl kartais žmonės mano, kad esu arogantiškas. Aš irgi nebijau nesėkmių, tai yra futbolininko karjeros dalis. Tačiau esu giliai įsitikinęs, kad gimiau laimėti ir noriu tai parodyti visiems“, – kalbėjo K.Mbappe.

Prancūzas įgėlė ir nacionaliniam šalies čempionatui. K.Mbappe mano, kad žaidimas „Ligue 1“ nesulaukia tiek gerbėjų susidomėjimo visame pasaulyje, kaip „Premier“ lyga ar „LaLiga“ ir tai jam nepadeda balsuojant už „Ballon d'Or“.

„Ar žmonės sumenkina mano pasirodymus? Taip, bet tuo pačiu aš jų nekaltinu. Prancūzijoje žmonės mane mato visą laiką, kai žaidžiu PSG kiekvieną savaitgalį arba rinktinėje. Ir aš daug metų įmušu daug įvarčių. Taigi žmonėms tai tampa įprasta. Niekada nesiskundžiau, kad mano pasirodymai būtų sumenkinami.

Aš pats sumenkinau tai, ką padarė Lionelis Messi, ką padarė Cristiano Ronaldo, ką padarė puikūs žaidėjai. Gyvename vartotojiškoje visuomenėje, kur akcentuojamas „tai gerai, bet padaryk tai dar kartą“.

Manau, kad žaidimas PSG nepadeda, nes tai yra komanda, kuri skaldo, klubas, kuris skaldo. Taigi, žinoma, tai traukia apkalbas, bet man tai nerūpi, nes žinau, ką ir kaip darau“, – neieškodamas žodžių kišenėje kalbėjo prancūzas.

K.Mbappe PSG ekipoje sužaidė 260 rungtynių, per kurias pelnė 212 įvarčių ir atliko 98 rezultatyvius perdavimus.

Nepaisant šių puikių skaičių, Paryžiaus ekipa tai pir neiškovojo svarbiausio trofėjaus – UEFA Čempionų lygos. Puolėjas sako, kad klausimus reikia užduoti vadovybei, o ne jam.

„Nežinau, ką PSG turi daryti, kad laimėtų Čempionų lygą. Tai klausimas ne man. Reikia kalbėtis su žmonėmis, kurie sudaro komandą, kuria šį klubą. Aš tiesiog stengiuosi atlikti savo darbą geriausiai kaip galiu.

Buvau geriausias žaidėjas, rezultatyviausias penktus metus iš eilės „Ligue 1“. Didžiuojuosi dėl daugelio dalykų. Pirmiausia, kad ir toliau laimime titulus, dėl kurių ir žaidžiame. Kad ir koks titulas būtų, tai yra sunkiausia, dėl to visi žaidėjai kovoja.

Ir, žinoma, džiaugiuosi, kad išlaikiau savo asmeninį lygį – kas sezoną pelnau apie 50 įvarčių. Turėjau puikių akimirkų, puikių pasirodymų, nors manau, kad vis tiek galėčiau padaryti dar geriau“, – kalbėjo K.Mbappe.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.