„Optibet A lygos“ turo apžvalga: iššūkiai Europoje pasitinkami pakiliomis nuotaikomis

Po „Optibet A lygos“ 21-ojo turo rungtynių trys šalies klubai pradės kovas tarptautinėse varžybose.

 Panevėžio futbolininkai<br> Pauliaus Židonio nuotr.
 Panevėžio futbolininkai<br> Pauliaus Židonio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 11, 2023, 12:16 PM

Preliudija. Vilniaus „Žalgiris“ artėjančius iššūkius Čempionų lygoje pasitiks pozityvesnėmis nuotaikomis – derbyje 3:0 įveikti to paties miesto „Riteriai“.

Žalgiriečiai iškovojo ketvirtą laimėjimą iš eilės, savo ruožtu, Mathiasas Oyewusi pelnė dar vieną įvartį bei savo kraityje turi 14 taiklių smūgių.

Sausra. Po rinktinių pertraukos „Riteriai“ pralaimėjo tris mačus pirmojo trejeto atstovams ir kurį laiką žais su tiesioginiais konkurentais.

Vladimiro Jankovičiaus kariauna tolsta nuo priešpaskutinės rezultatyvios pirmenybių komandos. Vilniaus klubas yra pelnęs vos 9 įvarčius.

Papildymas. „Panevėžys“ nemažina apsukų ir džiaugėsi net šeštuoju laimėjimu iš eilės. Čempionato lyderiai netikėtai lengvai net 3:0 palaužė „Kauno Žalgirį“.

Aukštaitijos sostinės klubo gretose į rikiuotę grįžo įvarčiu pasižymėjęs Sebastianas Rinconas, taip pat debiutavo du naujokai – Kasparas Dubra bei Federico Palaciosas.

Debiutai. „Kauno Žalgirio“ gretose taip pat pasirodė naujų veidų. Pirmąsias minutes su vicečempionų marškinėliais sužaidė Armandas Kučys ir Vilius Armanavičius.

Tiesa, žalgiriečiai nusileido į 5-ąją turnyro lentelės vietą ir iki kovų tarptautiniame fronte žais dar porą susitikimų.

Sugrįžo. Daugiau negu mėnesį nerungtyniavęs Kauno rajono „Hegelmann“ klubo saugas Patrickas Popescu priminė apie save ir tolimu smūgiu išplėšė laimėjimą prieš Telšių „Džiugą“ – 3:2.

Į mėlynai baltus sugrįžo ir Nauris Petkevičius, o Andriaus Skerlos treniruojama ekipa laimėjo trečią sykį iš eilės bei su 31 tašku rikiuojasi ketvirta.

Koncentracija. Šį žaidimo komponentą sykį akcentavo „Džiugo“ vyr. treneris Joao Pratesas – jo vadovaujama komanda vėl praleido smūgį iš toli.

Žemaitijos ekipa buvo gana netoli svarbių lygiųjų, tačiau pelniusi įvartį jau kitos atakos metu traukė kamuolį iš savo ginamų vartų tinklo.

Charakteris. Valingumą pademonstravusi į duobę patekusi FA „Šiauliai“ džiaugėsi itin svarbia pergale – namuose 3:2 buvo įveikta Marijampolės „Sūduva“.

Nuo 87-osios minutės šiauliečiai buvo besivejančių vaidmenyje, tačiau vėliau pelnė du įvarčius. Saulės miesto ekipoje po keitimo aikštėje pasirodė Domantas Šimkus.

Finišai. Jie „Sūduvai“ trejose rungtynėse iš eilės buvo itin nesėkmingi. Pergalė prieš „Kauno Žalgirį“ paleista 97-ąją minutę, akistatoje su „Hegelmann“ vienintelis įvartis krito 87-ąją minutę.

Savo ruožtu FA „Šiauliai“ abu sykius pasižymėjo 90-ąją bei 95-ąją minutėmis.

Drama. Dar viena įsimintina atomazga įvyko Alytuje, kur vietos DFK „Dainava“ neatsilaikė prieš Gargždų „Bangą“, kuriai pralaimėjo 0:1.

Lėtas konkurentų taškų rinkimas leido gargždiškiams primiršti gana sudėtingą situaciją bei su 22 taškais pakilti į 6-ąją vietą, turint tiek pat taškų su dainaviečiais.

Netektys. Alytaus klubas pastarąsias rungtynes pasitiko labiausiai nukraujavęs šiemet. Komandai nepadėjo tokie žaidėjai kaip Ernestas Stočkūnas, Ode Abdullahi ir Aaronas Olugbogi, dar pora svarbių futbolininkų išvyko.

Šį kartą diskvalifikuotą trenerį Sergejų Kuznecovą techninėje zonoje pakeitė jo asistentas Aleksejus Pankovecas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai 2024