Į NATO viršūnių susitikimą Vilniuje UEFA žvelgė užmerktomis akimis: „Ten yra savos taisyklės“

Antradienį Vilniuje prasidėjo NATO viršūnių susitikimas, kuris sukaustė šalies sostinės šerdį. Didžiausio Lietuvos miesto senamiesčio gatvės užtvertos, jose apstu karinės technikos ir ginkluotų pajėgų, o sustiprintas policijos dėmesys skiriamas ir greta centro esančiam Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadionui, kuriame Vilniaus „Žalgiris“ antradienį pradeda žygį atrankoje į UEFA Čempionų lygą.

 R. Danisevičiaus nuotr.
 R. Danisevičiaus nuotr.
 R. Danisevičiaus nuotr.
 R. Danisevičiaus nuotr.
 R. Danisevičiaus nuotr.
 R. Danisevičiaus nuotr.
 R. Danisevičiaus nuotr.
 R. Danisevičiaus nuotr.
 R. Danisevičiaus nuotr.
 R. Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jul 11, 2023, 1:01 PM, atnaujinta Jul 11, 2023, 1:03 PM

„Sekame miesto nurodymus, kaip jie mato situaciją. Kažkokių specifinių sprendimų ruošiantis varžyboms nedarome, raginame visus sekti savivaldybės nurodymus jų puslapyje. Ten yra visa informacija, kaip galime judėti.

Situaciją palengvina tai, kad bus nemokamas viešasis transportas. Tiesiog reikia pasirinkti anksčiau atvykti į stadioną. Dvi dienas gyvensime išskirtinėmis sąlygomis, kurių dar neturėjome“, – prieš tarptautinio sezono startą portalui lrytas.lt kalbėjo „Žalgirio“ direktorė Vilma Venslovaitienė.

Pirmasis „Žalgirio“ varžovas – Šiaurės Makedonijos čempionas „Struga“. Dvikovos pradžia 19 val.

Pagal burtų seką pirmosios rungtynės liepos 11–12 d. privalėjo vykti Lietuvoje, kur tuo pat metu numatytas istorinis NATO suvažiavimas. „Žalgirio“ atstovai žaibiškai reagavo į situaciją ir bandė tartis su „Struga“ klubu, kad dvikovos laikas butų sukeistas ir pirmąjį tarpusavio mačą komandos žaistų Šiaurės Makedonijoje, antrąjį liepos 18–19 d. – Vilniuje.

Vis dėlto varžovai pasiūlymo nepatenkino.

UEFA Čempionų lyga yra vienas prestižiškiausių turnyrų. Ten yra savos taisyklės, pasirinkimo laisvės neturėjome. Šioje vietoje griežtai sutvarkyta, kad viską sprendžia šeimininkas (UEFA – red.). Jei klubų pora tarpusavyje susitaria, tada galima kažką keisti, jei ne, tada lieka taip, kaip yra. Priėmėme žaidimo taisykles tokias, kokios yra, pagal jas ir žaidžiame. Mums svarbiausia, kad šventė bus ir ji ateina į Vilnių“, – pasakojo V.Venslovaitienė.

Tiesa, didelių logistinių trukdžių NATO viršūnių susitikimas antradienio varžyboms nesukels. Komandos apsistojusios „Crown Plaza“ viešbutyje, kuris nepatenka tarp uždarytos senamiesčio teritorijos, tad privažiuoti iki stadiono yra net keli būdai.

Iš pradžių baiminatasi, kad ištuštėjęs miestas turės įtakos ir varžybų lankomumui, vis dėlto „Žalgiris“ sulauks solidaus palaikymo.

„Rekomendacijų mažinti prekybą bilietais nebuvo. Iki pirmadienio buvome pardavę pusę stadionų vietų. Mes buvome susitikę su policija, kai sužinojome, kad visgi teks žaisti NATO susitikimo metu. Jie sakė, kad vertins, žiūrės, kol kas jokių papildomų rekomendacijų negavome“, – aiškino V.Venslovaitienė.

Lietuvos čempionas Vilniaus „Žalgiris“ iš Europos turnyrų neiškristų, net jei pralaimėtų pirmąją dvikovą. Komandos, kurios patirs nesėkmes Čempionų lygos atrankos pirmajame rate, gaus teisę pereiti į Konferencijos lygos atranką. Jei Vilniaus futbolininkai įveiks Šiaurės Makedonijos čempionus, jie Čempionų lygos atrankos antrajame etape susitiks su Turkijos čempionu Stambulo „Galatasaray“ klubu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.