Šiaurės Makedonijos karštį ir didžiulę dramą išgyvenęs Vilniaus „Žalgiris“ – antrajame UEFA Čempionų lygos atrankos etape

​Vilniaus „Žalgiris“ Šiaurės Makedonijos karštyje prasibrovė į antrąjį UEFA Čempionų lygos atrankos etapą. Lietuvos čempionai atsakomajame mače Šiaurės Makedonijoje po dramatiškos kovos 2:1 nukovė vietos „Struga“. Mūsiškių antrajame atrankos etape lauks grėsmingasis Stambulo „Galatasaray“. Pirmasis mačas su Turkijos ekipa vyks liepos 25 dieną, kuomet sostinės futbolininkai priims svečius savo namų aikštelėje Vilniuje.

 Vilniaus „Žalgiris“<br> E.Žaldario nuotr.
 Vilniaus „Žalgiris“<br> E.Žaldario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-07-18 17:05, atnaujinta 2023-07-18 20:20

Rungtynes geriau pradėjo „Žalgiris“. Mūsiškiai puolime atrodė atsipalaidavę ir pasiruošę šturmuoti varžovų vartus.

12-ą minutę puikią progą įmušti įvartį turėjo į sostinės klubą sugrįžęs Liviu Antalis, tačiau jo smūgi blokavo gynėjas ir pasižymėti nepavyko.

Būtent po šio momento geriau rungtyniauti pradėjo „Struga“.

Besartas Ibraimi savo komandai pirmiau uždirbo kampinį, o po kelių minučių smūgiavo į vartus, tačiau jo bandymą atrėmė Edvinas Gertmonas.

Po šio bandymo „Struga“ toliau spaudė žalgiriečius, kuriems ilgą laiką progų puolime susikurti nepavyko.

38 minutę puikų šansą turėjo Mathiasas Oyewusi, kuris priartėjo prie varžovų vartų ir bandė įmušti pirmąjį mačo įvartį, tačiau jo smūgi artėmė „Struga“ vartininkas. Mūsiškai vėl liko prie suskilusios geldos.

Po M.Oyewusi momento – dvi progas turėjo L.Antalis. Praktiškai dukart rumunas galėjo įmušti įvarti į vartus, tačiau sostinės klubo futbolninko smūgiai nepasiekė tikslo ir į pertaruką abi komandos ėjo rezultatui esant lygiam.

Antrąją mačo dalį geriau pradėjo aikštelės šeimininkai „Struga“. 

Šiaurės Makedonijos lyderis B.Ibraimi antrojo kėlinuko pradžioje bandė taranuoti Lietuvos sostinės klubo vartus, tačiau laimei, kad turėjome E.Gertmoną, kuris pasakiškai dirbo prie savųjų vartų.

Visgi po „Struga“ bandymų atėjo ir lietuvių eilė rodyti savo smūgiavimo potencialą, tačiau M.Oyewusi keliskart pernelyg stipriai smūgiavo ir neįmušė įvarčio.

Didžiausias šokas buvo tuomet, kai 75 rungtynių minutę kamuolį ranka lietė Nassimas Hnidas. Po šio įvykio prie žalgiriečių vartų buvo skirtas baudinys, kurį įmušė „Struga“ lyderis B.Ibraimi (0:1).

Po lengvo šoko mūsiškiai atkuto. Praėjo vos kelios minutės ir 78 min. įvartį po puikaus Oliverio Buffo perdavimo įmušė Jurijus Kendyšas (1:1).

Po dar kelių minučių įvykio kažkas neįtikėtino.

Prie „Struga“ vartų kilo sąmyšis, kuriuo pasinaudojo žalgiriečiai. M.Oyewusis puikiai patrukdė varžovams, kurie norėdami išmušti kamuolį iš aikštelės, pataikė į savo vartus ir leido žalgiriečiams išsiveržti į priekį (2:1).

Per likusią mačo dalį „Struga“ bandė kabintis į rungtynes, tačiau žalgirieičiai puikiai atstovėjo gynyboje ir laimėjo rungtynes 2:1 ir pateko į antrąjį UEFA Čempionų lygos atrankos etapą.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.