Mirė Anglijos futbolo legenda, turėjusi pravardę „Pirmasis milijonas“

Buvęs Anglijos futbolo rinktinės puolėjas Trevoras Francisas, du kartus su „Nottingham Forest“ klubu laimėjęs Europos taurę, mirė eidamas 70-uosius metus, rašo „Daily Mail“. Legendinis anglų futbolininkas, už kurį pirmąjį šalyje buvo sumokėta vieno milijono svarų sterlingų išpirka, mirė Ispanijoje bute po infarkto.

Buvęs Anglijos futbolo rinktinės puolėjas Trevoras Francisas mirė eidamas 70-uosius metus.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Buvęs Anglijos futbolo rinktinės puolėjas Trevoras Francisas mirė eidamas 70-uosius metus.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 26, 2023, 11:58 AM

„Šeimos vardu pranešame, kad visiems tai buvo didelis šokas. Mes visi esame labai nusiminę. Jis buvo legendinis futbolininkas, bet taip pat ir labai malonus žmogus“, – sakoma Francisų šeimos pranešime.

T.Francisas išgarsėjo „Birmingham City“ ekipoje, kur atėjęs šešiolikmečiu tapo tikra klubo superžvaigžde. Jis pelnė 118 įvarčių per 280 rungtynių.

Tai ir lėmė, kad puolėjas 1979 metais iš Birmingamo miesto ekipos už neįtikėtiną 1 mln. svarų sterlingų išpirkos sumą perėjo į „Forest“ klubą.

Dėl to prie žaidėjo prilipo pravardė „Pirmasis milijonas“. Tačiau klubo atstovai tikino, kad siekė sumažinti tiek žiniasklaidos, tiek ir visuomenės spaudimą futbolininkui, tad „City“ ekipai sumokėjo ne milijoną, o 999 999 svarus sterlingų.

Legendinis Anglijos rinktinės vartininkas Peteris Shiltonas parašė: „Esu visiškoje neviltyje išgirdęs apie savo seno komandos draugo Trevoro Franciso mirtį. Jis buvo nuostabus džentelmenas, draugas. Tai siaubinga netektis“.

1977–1986 m. T.Francisas sužaidė 52 kartus Anglijos rinktinės sudėtyje, taip pat 1982 metų pasaulio futbolo čempionate, kur pelnė du įvarčius.

Iš didžiojo futbolo jis pasitraukė 1994 metais, prieš pat savo 40-ąjį gimtadienį, iš viso sužaidęs 632 rungtynes ir pelnęs 235 įvarčius.

Vėliau jis dirbo „Sky Sports“ ir „BT Sport“ televizijų komentatoriumi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.