Nuo policijos bėgęs ir stuburą susižalojęs buvęs Rusijos rinktinės vartininkas mirė pakirstas infarkto

Krauju iki alkūnių apsitaškiusio Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino gerbėjas, buvęs šalies futbolo rinktinės vartininkas Venjaminas Mandrykinas mirė būdamas 41 metų amžiaus. Jau daugiau kaip 13 metų po mašinos avarijos paralyžiuotą buvusį futbolininką pakirto infarktas.

Venjaminas Mandrykinas mirė būdamas 41 metų amžiaus.
Venjaminas Mandrykinas mirė būdamas 41 metų amžiaus.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 7, 2023, 6:58 PM, atnaujinta Aug 7, 2023, 10:12 PM

V.Mandrykinas savo laiku žaidė ne tik Rusijos rinktinės sudėtyje, tačiau atstovavo Maskvos CSKA, Rostovo prie Dono „Rostov“, Vladikaukazo „Alania“, Tomsko „Tom“, ir Briansko „Dinamo“ klubams.

V.Mandrykinas prikaustytas prie lovos buvo nuo 2010 metų, kai važiuodamas automobiliu padarė avariją. 2010 metų rudenį jis savo mašina „Porsche Cayenne“ bėgo būdamas girtas nuo policijos, atsitrenkė į medį ir tapo savo kvailumo auka.

V.Mandrykinas susižeidė stuburą – jam lūžo ne vienas slankstelis bei nutrūko stuburo smegenų nervai ir jis tapo neįgalus.

Kartu su juo važiavusios dvi dvidešimtmetės bei du vartininko bendraklubiai nukentėjo mažiau – atsipirko sulaužytais galūnių kaulais.

V.Mandrykinas dar šiais metais viešai palaikė karą Ukrainoje pradėjusio V.Putino politiką, taip pat pritarė Rusijos armijos veiksmams nepriklausomoje Ukrainoje.

„Aš palaikau mūsų armiją, mūsų karius, mūsų šalį. Tos Europos Sąjungos sankcijos neturi prasmės. Paskutinį kartą Ukrainoje buvau 2003 metais, kai ten dar viskas buvo gerai.

Aš su Ukraina neturėjau ir neturiu jokių ryšių. Aš palaikau mūsų karius ir armiją kartu su visa mūsų šalimi. Man nerūpi sankcijos“, – 2023 metų gegužę sakė V.Mandrykinas.

Vartininkas V.Mandrykinas tris kartus tapo Rusijos čempionu, keturis kartus laimėjo Rusijos taurę ir tris kartus laimėjo Rusijos supertaurę.

Jis taip pat su CSKA laimėjo UEFA taurę 2004–2005 m. sezone.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.