Norvegų futbolininkas pabėgo iš Rusijos po dronų atakos Maskvoje

Maskvos „Dinamo“ futbolo klubui išnuomotas „Rostov“ ekipos legionierius norvegų vidurio puolėjas Matthiasas Normannas vienašališkai nutraukė sutartį su abiem futbolo klubais ir paliko Rusiją. Tai paskelbė „Dinamo“ generalinis direktorius Pavelas Pivovarovas.

Maskvos „Dinamo“ futbolo klubui išnuomotas „Rostov“ ekipos legionierius norvegų vidurio puolėjas Matthiasas Normannas vienašališkai nutraukė sutartį su abiem futbolo klubais ir paliko Rusiją<br> dinamo nuotr.
Maskvos „Dinamo“ futbolo klubui išnuomotas „Rostov“ ekipos legionierius norvegų vidurio puolėjas Matthiasas Normannas vienašališkai nutraukė sutartį su abiem futbolo klubais ir paliko Rusiją<br> dinamo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 10, 2023, 10:25 AM

Pasak jo, sutarties nutraukimo priežastis buvo bepiločių orlaivių atakos Maskvos miesto „Moskva City“ rajone, įvykusios naktį iš liepos 30-osios į rugpjūčio 1-ąją. Tai buvo galimai ukrainiečių atsakas už agresorės Rusijos atakas raketomis Ukrainos miestams.

„M.Normannas išsiuntė prašymą „Rostov“ ir „Dinamo“ klubams nutraukti sutartį. Jis išvyko iš šalies dėl bepiločio orlaivio atakos Maskvoje. Jis, remdamasis šiomis aplinkybėmis, aiškino, kad palieka komandas ir šalį neva saugumo sumetimais. Mes nesutinkame su jo pozicija ir kartu su „Rostov“ ekipa kreipsimės į Sporto arbitražo teismą „, – interviu „Sport-Express“ sakė P.Pivovarovas.

„Dinamo“ klubo vadovas pridūrė, kad M.Normannas gyveno netoli „Moskva City“ rajono pastatų, tačiau tai buvo tik norvego asmeninis pasirinkimas, nes klubas jam pasiūlė išnuomoti butą visai kitame Rusijos sostinės rajone.

P.Pivovarovas mano, kad norvegas pasinaudojo situacija su dronų atakomis prieš Maskvą tik kaip pretekstą nutraukti sutartį ir nemokamai palikti abu klubus. Kitą vertus, M.Normanno sutartis su „Dinamo“ ir „Rostov“ turėjo baigtis kitą savaitę.

„Tai neturi reikšmės. Svarbiausia, kad jis turi sutartį ir ją vienašališkai nutraukė. Jam buvo likę žaisti dar savaitę“, – aiškino „Dinamo“ komandos direktorius.

M.Normannas į Rostovo ekipą persikėlė 2019-siais ir tapo vienu geriausių Rusijos futbolo lygos sezono žaidėju. 2021–2022 metais jis žaidė Anglijos „Norwich City“ klube.

2022 m. kovą M.Normannas paskelbė, kad nors „Rostov“ ir turi teises į jį, norvegas neplanuoja grįžti į Rusiją. Tačiau rugsėjį netikėtai persikėlė į „Dinamo“ ekipą vieneriems metams su galimybe išpirkti sutartį.

Norvegijos rinktinė atsisakė kviesti M.Normanną į rinktinę dėl jo perėjimo į „Dinamo“, pažymi RBC.

Maskvos klube norvegas visuose turnyruose sužaidė 18 rungtynių, kuriose rezultatyvumu neblizgėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.