Moterų A lygos lyderių akistatoje – „Gintros“ pergalė

Lietuvos moterų A lygos čempionato XVI ture įvyko turnyrinės lentelės lyderių kaktomuša. Šiaulių „Gintros“ futbolininkės svečiuose po permainingos ir atkaklios kovos, kurioje du kartus teko lyginti rezultatą, galiausiai 3:2 (2:2) palaužė Vilniaus MFA „Žalgiris-MRU“ žaidėjas.

 Moterų A lygos lyderių akistatoje – „Gintros“ pergalė<br> L. Grikiečio nuotr.
 Moterų A lygos lyderių akistatoje – „Gintros“ pergalė<br> L. Grikiečio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-08-13 15:37

Prieš šią akistatą komandos turėjo vienodą taškų kraitį, tačiau gintrietės yra sužaidusios rungtynėmis mažiau, o po šios pergalės daugkartinės Lietuvos čempionės įtvirtino pozicijas kovoje dėl pirmenybių aukso.

Įdomu tai, kad ir pirmoji komandų tarpusavio akistata, vykusi sostinėje, baigėsi identišku rezultatu.

Itin svarbi akistata Vilniuje prasidėjo žalgiriečiu įvarčiu, kai po kampinio pakelto į baudos aikštelę 12-ąją minutę aikštės šeimininkės nukreipė kamuolį į tinklą.

Gintietės po praleisto įvarčio nesutriko ir jau po dešimties minučių išlygino rezultatą. Puikiu tolimu smūgiu, nepalikusiu šansų varžovių vartininkei, pasižymėjo Seina Kashima – 1:1.

Greitu išpuoliu pasinaudojusios žalgirietės pelnė antrąjį įvartį ir vėl susigrąžino persvarą, tačiau, kaip ir pirmąjį kartą, ja džiaugėsi neilgai. 39-ąją minutę solo reidą surengusi Juliet Bassey dar kartą atstatė lygybę – 2:2.

Antrajame kėlinyje vyko atkakli kova, o pavojingų momentų netrūko prie abiejų komandų vartų. 77-ąją minutę po aikštėje pasirodžiusios Ally Pauletto perdavimo į baudos aikštelę technišku smūgiu galva kamuolį į tinklą nukreipė dubliu pasižymėjusi J. Bassey ir išvedė gintrietes į priekį – 3:2.

Per likusį laiką komandoms įvarčių pelnyti nebepavyko ir „Gintros“ ekipa šventė svarbią pergalę.

Rugpjūčio 19 dieną Lietuvos čempionių laukia Baltijos lygos finalas, kuriame mūsiškės stos į kovą su Estijos čempione Talino „Flora“. Finalas vyks Šiaulių miesto centriniame stadione, o įėjimas visiems futbolo aistruoliams nemokamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.