„Gintra“ žengė į UEFA Čempionių lygos atrankos turnyro finalą

Trečiadienį Šiauliuose startavo UEFA moterų Čempionių lygos atrankos turnyras. Pusfinalio akistatoje Lietuvos čempionė Šiaulių „Gintra“ sutiko Velso čempionato nugalėtojas „Cardiff City FC“ ir įveikė varžoves rezultatu 2:0 (1:0) bei žengė į atrankos finalą.

 „Gintra“ žengė į UEFA Čempionių lygos atrankos turnyro finalą<br> L.Grikiečio nuotr.
 „Gintra“ žengė į UEFA Čempionių lygos atrankos turnyro finalą<br> L.Grikiečio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 6, 2023, 9:16 PM

Pirmoje UEFA Čempionių lygos atrankos pusfinalio 8 grupės poroje pergalę prieš Airijos čempiones „Shelbourne FC“ rezultatu 2:0 šventė ir šeštadienį dėl kelialapio į pagrindinį turnyrą kovos Škotijos grandė „Glasgow City“.

Lemiama „Gintros“ ir „Glasgow City“ dvikova dėl kelialapio į pagrindinį turnyrą vyks Šiaulių miesto centriniame stadione, rugsėjo 9 dieną 18:00 val.

Sudėtis: A. Schroeder, A. Mikutaitė (C), N. Oronoz, A. Sunday, K. O’Brien, R. Diodati, M. Galkina, E. Šupelytė, S. Kashima (65′ min. A. Pauletto) , J. Sunday (90′ min. L. Kubiliūtė), J. Bassey (90′ min. T. Romanovskaja).

Įvarčiai:

„Gintra“: J. Bassey (20′, 48 min.) – 2.

Rungtynes aktyviau pradėjo aikštės šeimininkės. Juliet Sunday ir Seina Kashima draskė varžovių gynybą kraštuose, o realiausią progą pasižymėti turėjo Ruby Diodati. Saugės tolimas smūgis atsimušė į virpstą ir nuo varžovių vartininkės nuskriejo į kampinį.

Gintrietės netruko išsiveržti į priekį. 11 metrų baudinį uždirbo Seina Kashima, o jį 20-ąją minutę realizavo Juliet Bassey – 1:0.

23-ąją minutę prie velsiečių vartų kilo dar vienas gaisras. Po standartinės padėties, kurioje pirmos į kamuolį sužaidė gintrietės, o jos atsimušė į skersinį, bet tinklo nepasiekė.

Antroje dalyje reikšmingų momentų komandoms sukurti nebepavyko ir į pertrauką futbolininkės patraukė „Gintrai“ pirmaujant 1:0.

Po pertraukos geltonai juodos iniciatyvos nepaleido ir jau 49-ąją minutę padvigubino skirtumą – 2:0. Dubliu pasižymėjo Juliet Bassey.

Prabėgus dar kelioms minutėms idealų šansą padėti tašką šiose rungtynėse turėjo vėl viena prieš varžovių vartininkė atsidūrusi J. Bassey, tačiau šįkart jos smūgiuotą kamuolį vartininkė atrėmė.

Per likusį laiką įvarčių pasiekta nebebuvo ir gintrietės šventė užtikrintą pergalę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.