Juodkalnijos spaudą nupurtė Lietuvos futbolininkų surengtas šaltas dušas

Juodkalnijos žiniasklaidą nuvylė ketvirtadienį vakare Kaune vykusių Europos pirmenybių atrankos rungtynių rezultatas. Bet dar labiau nuvylė Juodkalnijos rinktinės žaidimas.

Lietuva<br>G. Bitvinsko nuotr.
Lietuva<br>G. Bitvinsko nuotr.
Lietuva<br>G. Bitvinsko nuotr.
Lietuva<br>G. Bitvinsko nuotr.
Lietuva<br>G. Bitvinsko nuotr.
Lietuva<br>G. Bitvinsko nuotr.
Lietuva<br>G. Bitvinsko nuotr.
Lietuva<br>G. Bitvinsko nuotr.
Lietuva<br>G. Bitvinsko nuotr.
Lietuva<br>G. Bitvinsko nuotr.
Lietuva<br>G. Bitvinsko nuotr.
Lietuva<br>G. Bitvinsko nuotr.
Lietuva<br>G. Bitvinsko nuotr.
Lietuva<br>G. Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Sep 8, 2023, 9:46 PM, atnaujinta Sep 8, 2023, 9:47 PM

Juodkalnijos futbolininkai iš Kauno, kur ketvirtadienį vyko Europos pirmenybių atrankos turnyro rungtynės, tikėjosi parsivežti tris taškus. Tačiau taip neatsitiko. Dėl kelialapio į Europos pirmenybes kovojanti Juodkalnijos komanda ir atrankos grupės autsaiderė Lietuvos rinktinė dramatiškas rungtynes baigė lygiosiomis 2:2.

„Šaltas dušas Kaune“, – komandoms pasidalijus taškus, po rungtynių antraštėje pranešė Juodkalnijos dienraščio „Pobjeda“ interneto svetainė.

„Sakalams“ pergalė išsprūdo po pašėlusio antrojo kėlinio“, – skelbė „CGsport“ leidinio antraštė. „Sakalais“ („Sokoli“) juodkalniečiai vadina savo vyrų futbolo rinktinę.

„Juodkalnija 94-ąją minutę paleido pergalę Kaune“, – antraštėje atsiduso „Cafe del Montenegro“ interneto leidinys.

„Po trilerio prie Baltijos, taškas – menka paguoda“, – antraštėje pranešė „Vijesti“ leidinys. „Juodkalnijos rinktinė Kaune sužaidė silpniausias rungtynes šiame atrankos turnyre, bet jai iki pergalės trūko milimetro – lietuviai 94-ąją min. išlygino rezultatą“, – pridūrė „Vijesti“.

Juodkalniečių apmaudą dėl prarastų taškų sustiprino rungtynių eiga.

Įsibėgėjus antrajame kėliniui, kai švieslentėje degė nuliai, teisėjas dėl nedidelės nuošalės neįskaitė Juodkalnijos rinktinės įvarčio, antrojo kėlinio viduryje pirmąjį įskaitytą įvartį įmušė lietuviai, bet svečiai išlygino rezultatą, o baigiantis pagrindiniam laikui išsiveržė į priekį 2:1.

Vis dėlto šis rezultatas nebuvo galutinis. Per teisėjo pridėtą laiką Lietuvos rinktinės puolėjas Fedoras Černychas puikiu smūgiu sugrąžino lygsvarą 2:2.

„Teisėjo pridėtų penkių minučių „sakalams“ buvo per daug, kad išsaugotų pergalę“, – nusivylė „Cafe del Montenegro“.

„Rinktinei reikėjo atsilaikyti penkias minutes, bet ji nesugebėjo“, – kolegoms antrino „Pobjeda“.

Juodkalnijos sporto apžvalgininkų manymu, Kaune prarasti taškai bus lemiami kovojant dėl kelialapio į Europos pirmenybes. „Juodkalnijai neliko jokios galimybės patekti į Europos pirmenybes“, – neabejojo „Pobjeda“.

Turnyro lentelė tokio pesimizmo nepatvirtina. Visoms komandoms sužaidus po ketverias rungtynes, grupės lyderės Vengrijos sąskaitoje yra 10 taškų, Serbijos – 7, Juodkalnijos – 5. Futbolininkai kovoja dėl dviejų kelialapių, o skirtumas tarp Serbijos ir Juodkalnijos nėra nepanaikinamas.

Vis dėlto optimizmo nebuvo ir kitų leidinių eilutėse. „Rezultatas mus labai nutolino nuo žemyno pirmenybių“, – įvertino „CGsport“. „Juodkalnija žymiai sumažino galimybę pateikti į kitų metų Europos pirmenybes“, – pritarė „Cafe del Montenegro“. „Europos pirmenybės tampa teorija“, – išvadą padarė RTCG interneto svetainė.

Kitas rungtynes juodkalniečiai sekmadienį žais namie su bulgarais, lietuviai – su serbais.

Lietuvos ir Bulgarijos rinktinės turi po 2 taškus ir atrankos grupėje užima dvi paskutines vietas.

Juodkalnijos žiniasklaida sutarė, kad rezultatas buvo dėsningas, nes aikštėje abu kėlinius vyko lygi kova. Bet juodkalniečiai šįkart žaidė silpniau nei per praėjusias atrankos rungtynes

Plačiausiai nuskambėjusios ketvirtadienio vakaro citatos autoriumi tapo Juodkalnijos rinktinės saugas Stevanas Jovetičius. „Dar neužaugome tiek, kiek galvojome, kad užaugome“, – po rungtynių pasakė S.Jovetičius, o jo žodžius antraštėse parašė ko gero visos Juodkalnijos interneto svetainės.

„Vijesti“ pažymėjo, kad Juodkalnijos rinktinei geriau žaisti trukdė Lietuvos futbolininkai.

„Dariaus ir Girėno stadione nepraėjo nė dvi minutės, bet jau buvo aišku, kaip pragariškai sunku bus trenerio Miodrago Radulovičiaus komandai. Nors lietuvių pavardės negarsios, jie daug lengviau ateidavo į mūsų aikštės pusę, daugiausia paprastais, bet sklandžiais veiksmais.

Tuo tarpu Juodkalnija kankinosi – kamuolys nejudėjo į priekį, nesimatė mūsų meistriškumo ir kūrybingumo pranašumo, kurio tikėjomės. Mūsų puolėjai buvo atkirsti“, – apie pirmąją rungtynių pusę rašė „Vijesti“.

„Cafe del Montenegro“ leidinį pirmasis kėlinys irgi nuvylė: „Tinklai buvo tušti. Kaip ir tikėtasi, lygios ir akiai nelabai malonios rungtynės. Pirmajame kėlinyje abi komandos turėjo po galimybę, bet vartininkai savo darbą atliko patikimai“. Užtat antrajame kėlinyje vaizdas buvo daug smagesnis. „Abi komandos žaidė atvirai ir siekė pergalės“, – futbolininkus pagyrė „Cafe del Montenegro“.

Nors rezultatu nusivylė, „Vijesti“ paskutinę rungtynių dalį dėl įvykių gausos pavadino „puikia“. „Sunku aprašyti, kas vyko antrajame kėlinyje, ypač jo pabaigoje“, – rašė „Vijesti“.

„F.Černychas nuostabiu įvarčių sužlugdė svajones“, – atomazgą apibūdino „Vijesti“.

„Lietuviai už gerą žaidimą per teisėjo pridėtą laiką buvo apdovanoti tašku“, – parašė „Pobjeda“.

„Pobjeda“ dienraštis rungtynių dieną neaplenkė ir krepšinio temos, kurios tikriausiai ir nebuvo įmanoma išvengti pristatant miestą, kuriame susitiko futbolo rinktinės.

„Lietuva – krepšinio šalis, Kaunas – miestas, kuriame krepšinis daug daugiau nei sportas, jis yra kaip kultas. Atvykusieji iš kitur tuo gali įsitikinti žengę vos kelis žingsnius miesto gatvėmis.

Nieko stebėtino, kad „Žalgirio“ klubas yra didis ir Europos mastais, jame subrendo arba žaidė daug garsenybių. Tačiau Lietuvos sporto aistruolius domina ne vien krepšinis.

Tikimasi, kad vakare Dariaus ir Girėno stadione susirinks beveik 15 tūkst. žiūrovų. Tiek yra vietų 1925 metais pastatytame, bet neseniai renovuotame statinyje. Nepaisant to, kad Lietuvos futbolininkai prieš rungtynes su Juodkalnija iškovojo tik tašką ir faktiškai pasitraukė iš kovos dėl kelialapio į Europos pirmenybes“, – rašė „Pobjeda“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?