„Gintra“ čempionių lygos atrankos turnyro finale nusileido Škotijos grandei

UEFA moterų Čempionių lygos atrankos turnyro 8 grupės finalas šeštadienio vakarą įvyko Šiauliuose. Turnyro ir aikštės šeimininkė Šiaulių „Gintra“ 0:3 (0:2) nusileido Škotijos grandei Glazgo „Glasgow City“, kuri iškovojo kelialapį į pagrindinį elitinio Europos turnyro etapą.

 „Gintra“ čempionių lygos atrankos turnyro finale nusileido Škotijos grandei<br> L. Grikiečio nuotr.
 „Gintra“ čempionių lygos atrankos turnyro finale nusileido Škotijos grandei<br> L. Grikiečio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 9, 2023, 10:18 PM

Trečiąją vietą atrankos grupėje užėmė Airijos čempionė „Shelbourne FC“, kuri rezultatu 3:0 nugalėjo velsietes Kardifo „Cardiff City“ futbolininkes.

Sudėtis: A. Schroeder, A. Mikutaitė (C), N. Oronoz (72′ min. T. Romanovskaja), A. Sunday, K. O’Brien, R. Diodati, M. Galkina, E. Šupelytė (62′ min. A. Pauletto), S. Kashima (82′ min. L. Kubiliūtė) , J. Sunday, J. Bassey.

Įvarčiai:

„Glasgow City“: B. Lovera (1′ min.), K. Weir (29′ min.), L. Davidson (67′ min.) po 1.

Rungtynių pradžia gintrietėms susiklostė nesėkmingai – jau pirmąją rungtynių minutę varžovių puolėja Brenna Lovera nukreipė kamuolį į vartus ir išvedė škotes į priekį – 1:0.

Po šalto dušo Saulės miesto futbolininkės sugebėjo stabilizuoti situaciją ir po kelių minučių jau turėjo šansą išlyginti rezultatą, tačiau Seinai Kashimai realizuoti šanso nepavyko.

29-ąją susitikimo minutė standartinė padėtis virto antruoju įvarčiu į „Gintros“ vartus. Kamuolį į vartus pasiuntė Kenzie Weir. Iki pertraukos rezultatas švieslentėje išliko nepalankus šiaulietėms – 0:2.

Po pertraukos situaciją ir toliau kontroliavo škotės, bet gintrietės vis dažniau kontroliavo kamuolį ir organizavo išpuolius, tačiau aštrumo sukurti ką nors pavojingesnio trūko.

Gintriečių mėginimai ir toliau buvo efektyviai stabdomi, o škotės 67-ąją minutę užtvirtino savo pranašumą pelnydamos trečiąjį įvartį.

„Gintra“ jau po kelių dienų sugrįš į Lietuvos moterų A lygos kovas. Jau rugsėjo 13 dieną namuose šiaulietės priims Joniškio „Saned“ vienuolikę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.