Jaunieji Lietuvos futbolininkai nusileido bendraamžiams iš Velso

Lietuvos vaikinų U21 rinktinė antradienį pratęsė savo pasirodymą Europos čempionato atrankos varžybose.

Lietuvos jaunimo futbolo rinktinė krito prieš Velsą.<br>LFF nuotr.
Lietuvos jaunimo futbolo rinktinė krito prieš Velsą.<br>LFF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

LFF

Sep 12, 2023, 10:04 PM

Jonavos miesto centriniame stadione Tomo Ražanausko auklėtiniai 2:3 (0:1) pralaimėjo Velso futbolininkams.

Prieš šį susitikimą Lietuvos rinktinė sulaukė papildymo – prie sudėties prisijungė prieš tai su nacionaline vyrų rinktine plušėję Matijus Remeikis ir Artemijus Tutyškinas.

Tai buvo antroji lietuvių nesėkmė grupėje – birželio mėnesį lietuvaičiai taip pat namuose pralaimėjo Danijos futbolininkams.

Antradienio dvikovoje Velso futbolininkai turėjo didesnę teritorinę persvarą, bet ilgą laiką pramušti Lietuvos gynybos nesugebėjo. Visgi, kėliniui artėjant į pabaigą, įvartis į Juliaus Virvilo vartus visgi krito ir į pertrauką lietuviai išėjo atsilikdami 0:1.

Labai nesėkmingai šeimininkams susiklostė antro kėlinio startas, kai jau pirmą minutę lietuvių deficitas padvigubėjo (0:2). Svečiai mačo pabaigoje įmušė trečią kartą ir jau atrodė, kad rungtynės pasibaigs triuškinama jų pergale.

Bet lietuviai rankų nenuleido ir per pridėtą rungtynių laiką pelnė du įvarčius, kai tiksliai mušė Faustas Steponavičius ir Kristupas Keršys. Visgi trečio smūgio lietuviai suduoti nespėjo ir dvikova baigėsi minimalia svečių pergale.

Europos vaikinų U21 čempionato atrankos rungtynių statistika

Lietuva – Velsas 2:3 (0:1);

Jonavos miesto centrinis stadionas; teisėjas – Raufas Jabarovas (Azerbaidžanas);

Įvarčiai: 90+1 min. Faustas Steponavičius, 90+2 min. Kristupas Keršys (Lietuva); 34 min. Luke`as Harrisas, 46 min. Finley Stevensas, 83 min. Joelis Cotterillas (Velsas);

Įspėti: 64 min. Deividas Dovydaitis, 72 min. Armandas Kučys (Lietuva); 24 min. Owenas Beckas, 61 min. Josephas Low, 72 min. Edas Turnsas. 81 min. Finley Stevensas (Velsas);

Lietuvos rinktinės sudėtis: Julius Virvilas, Kristupas Keršys, Domas Slendzoka, Artemijus Tutyškinas, Armandas Kučys (81 min. Gabrielius Micevičius), Titas Buzas (46 min. Eridanas Bagužas), Karolis Žebrauskas (81 min. Emilis Gasiūnas), Matijus Remeikis (70 min. Martynas Džiugas), Motiejus Burba, Faustas Steponavičius, Emil Andruškevič (62 min. Deividas Dovydaitis).

Atsargoje: Rimvydas Kiriejevas, Eduardas Jurjonas, Žygimantas Baltrūnas, Juozas Lubas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.