„Kauno Žalgirio“ vartų sargas E. Macenis prieš Futsal A lygos startą: „Varžovai bus jauni ir alkani pergalių“

Lietuvos salės futbolo čempiono „Kauno Žalgirio“ jau šį savaitgalį laukia pirmosios Futsal A lygos sezono rungtynės. Sekmadienį, rugsėjo 24 d., 19 val., Prienuose žalgiriečiai susirungs su naujausia futsal lygos ekipa – Kauno rajono „Hegelmann“.

 E. Macenis<br> LFF nuotr.
 E. Macenis<br> LFF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 22, 2023, 11:50 PM

Praėjusį savaitgalį apgynusi LFF Futsal Supertaurės trofėjų, „Kauno Žalgirio“ dabar sieks apginti ir Lietuvos čempionų vardą.

Pasiruošimą sezonui pradėję anksčiau nei įprastai, kauniečiai sužaidė keletą kontrolinių rungtynių su varžovais iš kaimyninių šalių ir sėkmingai pasirodė LFF Futsal Supertaurės turnyre, kuriame iškovojo pirmą sezono trofėjų.

Savo šeštąjį sezoną komandoje pasitinka ir 26-erių vartų sargas Ernestas Macenis.

„Kartu su komanda, manau, augau ir aš. Kiekvienais metais stengiausi dėti kiek įmanoma didesnį žingsnelį į priekį. Tobulumui ribų nėra, dar turiu ką išmokti ir kur tobulėti, reikia tik nesustoti ir kuo daugiau dirbti“, – kalbėjo Lietuvos rinktinės vartininkas.

„Kauno Žalgirio“ ekipa savaitgalį sezono atidarymo rungtynėse susitiks su lygos debiutante – „Hegelmann“ ekipa. Įdomu tai, kad jos treneriu tapo buvęs žaliai baltų komandos vairininkas ukrainietis Kirilas Krasij.

Pasak E.Macenio, su šia ekipa sekmadienį laukia geros ir įdomios rungtynės.

„Sudėtinga pasakyti, ko galime tikėtis iš jų tikėtis, nes neteko jų matyti žaidžiant. Žinom, kad tai komanda turinti labai gerą trenerį, kuris mus treniravo tiek nacionalinėje rinktinėje, tiek „Kauno Žalgiryje“. Komandos žaidėjai bus jauni ir alkani pergalių, todėl norės laimėti savo kovingumu. Net neabejoju, kad sezonui įsibėgėjus ši komanda kovos su kiekvienu varžovu“, – mintimis dalinosi Lietuvos rinktinės narys.

Šiame sezone „Kauno Žalgirio“ ekipoje kartu su E.Maceniu rungtyniaus dar du vartininkai – jaunasis Vilius Leibenka ir komandos naujokas Jordanas.

„Kiekvienais metais jaučiasi konkurencija tarp vartininkų. Kiekvienas stengiamės maksimaliai gerai atlikti savo darbą. Be konkurecijos, manau, nebūtų ir tobulėjimo, o kai jauti spaudimą iš šono – save spaudi iš visų jėgų. Tarp mūsų vyrauja sveika konkurencija, vienas kitą palaikome ir stengiamės padėti, kad ir kuris tuo metu būtų aikštėje“, – pasakojo „Kauno Žalgirio“ senbuvis.

Pasak žalgiriečio, prie gerų ekipos rezultatų pastaraisiais metais prisideda tęstinumas.

„Lietuvių branduolys komandoje ilgą laiką tas pats, todėl vieni kitus puikiai pažįstame tiek aikštėje, tiek už jos ribų. Tai leidžia sukurti puikią atmosferą rūbinėje, todėl ir prie ekipos prisijungus legionieriams jie greitai pritampa. Trenerių štabas jau trečius metus yra tas pats, todėl mes, kaip žaidėjai, žinome trenerio filosofiją ir ko yra reikalaujama iš mūsų“, – kalbėjo E.Macenis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.