Be nesėkmių: paplūdimio futbolo rinktinė – Europos čempionato B diviziono pusfinalyje

Sardinijoje vykstančiame Europos paplūdimio futbolo B diviziono čempionate Lietuvos rinktinė 4:2 nugalėjo Angliją bei, iškovojusi visas tris pergales A grupėje, iškovojo kelialapį į turnyro pusfinalį.

 Rungtynių momentas<br> LFF.lt nuotr.
 Rungtynių momentas<br> LFF.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lff.lt

Sep 22, 2023, 1:21 PM

Dar viena pergalė prieš Norvegiją arba Sakartvelą komandai garantuotų pagrindinį prizą – kelialapį į A divizioną.

„Taip jau sutapo, kad mums praktiškai visos rungtynės yra finalai. Dvikova su čekais – grupės finalas, dvikova su anglais – finalas, kovojant dėl patekimo į pusfinalį, rytojaus rungtynės – dar vienas finalas, kuriame spręsis, kas vertas keliauti į A divizioną. Pasidžiaugėme ir jau galvojame apie pusfinalį, nepriklausomai nuo to, su kuo teks žaisti“, – sakė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Sahibas Mammadovas.

Rungtynės prasidėjo anglų įvarčiu, kuris buvo pelnytas baudos smūgiu. Antrajame kėlinyje iniaciatyvą perėmę lietuviai rezultatą išlygino po kampinio ir Manto Makutunovičiaus įvarčio per save. Dar po kelių minučių tas pats M. Makutunovičius realizavo baudinį ir lietuviai pirmąkart išsiveržė į priekį.

Vos prasidėjus trečiajam kėliniui žaidybinėje situacijoje Anglijos rinktinė išlygino rezultatą, tačiau vos po penkių sekundžių Paulius Giedraitis atsakė tiksliu smūgiu ir nuo to laiko anglai nepralaiminčiųjų pozicijoje nebebuvo.

M.Makutunovičius dar po poros minučių įmušė trečią kartą, skirtumas išaugo iki dviejų įvarčių ir toks pat išliko iki pat susitikimo pabaigos. Per likusį laiką Anglijos rinktinė nebesukūrė nieko, o lietuviai turėjo ne vieną gerą šansą padidinti skirtumą.

„Šiandien žaidėme nepalyginamai geriau, lyginant su vakar dienos rungtynėmis. Vis tik, pramiegojome pradžią, o to negalime sau to leisti.

Kaip minėjau, rytoj mūsų laukia svarbiausios rungtynės, nes žaisime dėl kelialapio, kurio siekiame ne pirmus metus. Tas kelialapis – mūsų visų didžiausia motyvacija“, – sakė S.Mammadovas.

Europos čempionato B diviziono pusfinalio rungtynes lietuviai žais šeštadienį. Rungtynių laikas paaiškės galutinai paaiškėjus pusfinalio poroms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.