LFF taurės finalas: dramomis pažymėtas finalininkų kelias iki lemiamo mūšio

Jau šį savaitgalį Kaunas ir visa Lietuva gyvens futbolu – čia vyks FIFA bei Lietuvos legendų proginės rungtynės bei LFF taurės finalas.

 LFF taurės finalas: dramomis pažymėtas finalininkų kelias iki lemiamo mūšio<br> „TransINVEST“ ir FA „Šiauliai“ nuotr.
 LFF taurės finalas: dramomis pažymėtas finalininkų kelias iki lemiamo mūšio<br> „TransINVEST“ ir FA „Šiauliai“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

LFF.lt

2023-09-26 17:38, atnaujinta 2024-01-17 16:39

LFF finalo rungtynės Dariaus ir Girėno stadione bus žaidžiamos spalio 1 dieną (sekmadienį), nuo 17.30 val. Dėl LFF taurės trofėjaus susikaus FK „TransINVEST“ bei FA „Šiaulių“ futbolininkai.

Vilniaus rajono ekipa šiuo metu užtikrintai žygiuoja Optibet Pirmoje lygoje, tuo tarpu šiauliečiai nuo pat sezono starto įsitvirtino pirmame Optibet A lygos trejete ir ten šiuo metu laikosi.

Įdomu tai, kad „TransINVEST“ tapo pirmąja antrojo diviziono ekipa nuo 2019-ųjų, kuri pateko į taurės finalą – tąsyk finale dėl trofėjaus kovėsi Gargždų „Banga“, kuri pralaimėjo Marijampolės „Sūduvai“.

Abi komandos savo pasirodymus taurėje pradėjo nuo antrojo etapo. Šiauliečiai, kaip aukščiausios lygos klubas, pirmąjį praleido dėl turnyro sistemos, tuo tarpu „TransINVEST“ nežaidė burtų keliu.

Giedriaus Barevičiaus kariauna vėliau žaistas ketverias rungtynes laimėjo bendru skirtumu 11:2.

Pirmiausia jie įveikė Optibet Pirmos lygos kaimynus Kėdainių „Nevėžį“ (5:1), vėliau be didesnių problemų susitvarkė su VRFS III lygos atstovais „Navigatoriais“ (3:0), o vėliau pradėjo rinkti aukščiausios lygos komandų skalpus.

Visų pirma ketvirtfinalyje Vilniaus rajono komanda po pratęsimo ir dramatiškai paskutinę minutę pelnyto įvarčio 2:1 pranoko Gargždų „Banga“, o pusfinalyje, besibaigiant pagrindiniam rungtynių laikui, iš kovos rezultatu 1:0 eliminavo Telšių „Džiugą“, taip garantuodami sau istorinį patekimą į finalą.

Tuo tarpu šiauliečiai ketverias savo žaistas rungtynes laimėjo bendru skirtumu 9:2. Mindaugo Čepo komandos kelyje buvo trys Optibet A lygos klubai bei viena Optibet Pirmos lygos komanda.

Savo kampaniją Saulės miesto ekipa pradėjo 2:1 laimėta dvikova prieš Alytaus „Dainavą“.

Vėliau sekė pergalė 2:0 prieš žemesnės lygos „Be1 NFA“ komandą bei namuose tokiu pat rezultatu nugalėti Vilniaus „Riteriai“.

Pusfinalio dvikova padovanojo didžiulę intrigą, tačiau ten šiauliečiai įrodė savo pranašumą prieš „Kauno Žalgirio“ futbolininkus, po pratęsimo laimėdami rungtynes rezultatu 3:1, bei pirmą kartą neilgoje komandos istorijoje pateko į taurės finalą.

Jau dabar aišku, kad finalas bet kokiu atveju bus istorinis – abi komandos ne tik, kad nėra laimėjusios šio trofėjaus, tačiau nėra žaidusios net ir šio turnyro finale, tad sirgalių Kaune lauks bekompromisė kova.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.