Tragedija pasibaigusi avarija – Lietuvos jaunimo rinktinės futbolininkas neišgyveno Aiškėja daugiau detalių apie žūtį

Lietuvos futbolo federacija (LFF) šeštadienį ryte pasidalijo tragiška žinia – mirė po avarijos taip ir neatsigavęs šalies jaunimo rinktinės žaidėjas. Praėjusią savaitę į eismo įvykį patekęs, o po to į komą paniręs perspektyvus futbolininkas Edvinas Pukinskas, neišgyveno.

Edvinas Pukinskas neišgyveno po avarijos. <br> feisbuko nuotr.
Edvinas Pukinskas neišgyveno po avarijos. <br> feisbuko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-09-30 09:39, atnaujinta 2023-09-30 19:13

Vaikinas atstovavo Lietuvos šešiolikmečių rinktinei bei Vilniaus „Žalgirio“ jaunimo ekipai. Liepos 11-ąją jam buvo sukakę 16 metų.

Jaunimo rinktinei jis atstovavo tris mačus.

„Tragiškas praradimas – penktadienio vakarą netekome perspektyvaus futbolininko, jaunimo rinktinių žaidėjo Edvino Pukinsko. Po eismo įvykio praėjusią savaitę vaikinas paniro į komą ir vakar jo gyvybė užgeso.

Lietuvos futbolo federacija reiškia užuojautą E. Pukinsko šeimai ir artimiesiems šią sunkią valandą. Edvinai, prisiminsime tave“, – paskelbė „Lietuvos futbolo“ socialinis tinklas.

Kaip aiškėja, rugsėjo 22 dieną vėlai vakare vaikinas važiavo dviračiu ir jį numušė automobilis. Policijos suvestinėje tikinama, kad apie 22 val. 50 min. Jeruzalės gatve „Subaru Outback“, vairuojamas 26 metų vyro, partrenkė iš pirmosios juostos į antrąją persirikiuoti dviračiu bandžiusį 16-metį.

Portalas 15min.lt pakalbino vaikiną treniravusį Vilniaus „Žalgirio“ jaunimo komandos trenerį Žydrūną Grudzinską.

Jis papasakojo, kad E.Pukinskas galimai buvo be šalmo ir trenkėsi galva į mašino priekinį stiklą.

„Būtų buvęs su šalmu, galbūt būtų net pernelyg nenukentėjęs – pasikeltų dviratį ir parkeliautų namo“, – 15min.lt sakė Ž.Grudzinskas.

Po smūgio E.Pukinskas prarado sąmonę ir buvo nugabentas į ligoninę. Ten jis išbuvo savaitę komoje, tačiau neatsigavo.

Užuojautą išreiškė ir vaikų futbolo akademija „Žalgirietis“, kurioje treniravosi E.Pukinskas.

Mirtis visada šalia mūsų. Deja, ji pakvietė kelionei mūsų šeimos narį Edviną. Po autoįvykio jis turėjo svarbiausią gyvenimo kovą, trukusią 7 dienas, ir pas mus nebegrįžo. Užuojauta artimiesiems ir visai mūsų bendruomenei.

Jaunas vos 16 metų vaikinas, nespėjęs pažinti pasaulio, mūsų atmintyje liks kaip U-18 komandos vilkų gaujos vedlys, žmogus visada pasitinkantis visus su šypsena, nuolat įsiveliantis į komiškas ir kurioziškas situacijas, kurios perpiešdavo daug pilkų dienų.

Pasiilgsime nr. 22 reidų kairiuoju kraštu ir magiškos kairės kojos rezultatyvių perdavimų. Kartu mes svajojome, kartu mes augome ir ėjome pasirinktu keliu. Ačiū, Edvinai už draugystę ir laiką, kurį mums dovanojai!

Nors mūsų keliai laikinai prasilenks, bet mes dar susitiksime ir niekada nepamiršime. Gyvenimas kartais rūstus, neteisingas ir negailestingas, bet visada viltingas. Saugokite save“, – rašoma akademijos feisbuko puslapyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.