Lietuvos futbolo įvykius apžvelgusi legenda kirto Vilniui: „Gėda. Net nebėra kur dėti akių“

„Labai liūdna, nes „Žalgiris“ visada yra mano širdyje“, – kalbėjo legendinis Lietuvos futbolininkas bei futbolo treneris Benjaminas Zelkevičius. Praeityje su Vilniaus „Žalgiriu“ įspūdingas pergales skynęs strategas dabar savo akimis regi, kaip daugkartiniai šalies čempionai išleidžia titulą iš savo rankų.

B.Zelkevičius (kairėje) nusivylęs sostinėje vykstančiais darbais.<br>Lrytas.lt nuotr. koliažas.
B.Zelkevičius (kairėje) nusivylęs sostinėje vykstančiais darbais.<br>Lrytas.lt nuotr. koliažas.
Benjaminas Zelkevičius<br>R.Jurgaičio nuotr.
Benjaminas Zelkevičius<br>R.Jurgaičio nuotr.
Benjaminas Zelkevičius<br>K.Vanafo/BFL nuotr.
Benjaminas Zelkevičius<br>K.Vanafo/BFL nuotr.
Sostinės klubas, panašu, neapgins A lygos čempionų titulo.<br>V.Skaraičio nuotr.
Sostinės klubas, panašu, neapgins A lygos čempionų titulo.<br>V.Skaraičio nuotr.
Benjaminas Zelkevičius<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Benjaminas Zelkevičius<br>V.Ščiavinsko nuotr.
E.Jankauskas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
E.Jankauskas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Griaunamas Nacionalinis stadionas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Griaunamas Nacionalinis stadionas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vilniečiai A lygoje rikiuojasi antri.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vilniečiai A lygoje rikiuojasi antri.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

2023-10-01 08:43, atnaujinta 2023-10-01 09:33

Pernai užtikrintai A lygoje pirmavę žalgiriečiai, panašu, šiemet stipriausios Lietuvos futbolo komandos vardo nebeapgins.

Viso sezono metu svarbius taškus barstę Vladimiro Čeburino auklėtiniai paleido į priekį „Panevėžio“ futbolininkus, kurie jau skaičiuoja paskutiniuosius turus iki aukso raidėmis pažymėto finišo.

Šiuo metu panevėžiečiai prieš „Žalgirį“ turi net devynių taškų pranašumą, o iki sezono pabaigos liko sužaisti vos šešis turus („Žalgiriui“ penkis).

Vilniaus ekipai sezonas nesėkmingai susiklostė ir tarptautinėje arenoje – „Žalgiris“ liko be vietos UEFA turnyrų grupių etapuose.

Paklaustas, kas lėmė tokį slogų vilniečių sezoną, legendinis treneris B.Zelkevičius pirštu dūrė į psichologiją.

„Visada futbole ateina momentas, kai būna pakilimas ir kai būna nuopuolis. Taip buvo ir su garsiausiomis komandomis. Akivaizdu, kad „Žalgiris“ padarė klaidų, galbūt žaidėjai pasitraukė nuo atsakingumo, nepareikalavo iš savęs maksimumo.

Man tai viskas netikėtai, bet yra kaip yra, nuo to nedingsi. Turbūt tai psichologinis poveikis. Netikėtumas. Daug nukentės komanda, tai pasijus ir finansiškai. Tai rimtas signalas“, – samprotavo 79-erių futbolo specialistas.

Vis dėlto praeityje su „Žalgiriu“ ir Lietuvos futbolo rinktine pergales skynusio trenerio manymu, Lietuvos futbolo bendruomenė turėtų giliau pažvelgti ne į čempionatus laiminčias komandas, o į jų sudėtis.

B.Zelkevičiaus teigimu, gaila, kad tiek „Žalgirio“, tiek ir „Panevėžio“ klubuose dominuoja ne vietiniai žaidėjai.

„Turime problemą su futbolininkais, nes didžioji dauguma jų yra legionieriai, tada sunku ir rinktinei. Klubams yra patogiau juos įsigyti nei išugdyti savus. Reikia taisyti klaidas“, – portalui lrytas.lt pasakojo jis.

B.Zelkevičius pasidžiaugė maloniomis permainomis Lietuvos futbolo rinktinėje.

Specialistas negailėjo šiltų žodžių komandos treneriui E.Jankauskui už sėkmingą ekipos pasirodymą praėjusiame atrankos į Europos futbolo čempionatą lange.

Lietuviai Kaune 2:2 sužaidė su Juodkalnija ir 1:3 nusileido Serbijos rinktinei.

„Postūmis yra. Pirmiausia, labai jaučiasi moralinis postūmis. E.Jankauskas yra labai tinkamas treneris Lietuvos rinktinei, bet iš kitos pusės jam yra labai sudėtinga.

Aš pasikalbu su juo, jis užsiminė apie problemas, suprantama, kad futbolo greitai nepadarysi, bet reikia laiptelis po laiptelio, žingsnis po žingsnio eiti į priekį. Reikia pasirinkti teisingą kryptį ir tada viskas bus tvarkoje“, – akcentavo jis.

Lietuvos futbolo rinktinė šiuo metu savo rungtynes žaidžia renovuotame Dariaus ir Girėno stadione. Šis stadionas rugsėjo 30 – spalio 1 dienomis taip pat priima šventinį Lietuvos futbolo savaitgalį, kuriame vyks tiek legendų rungtynės, tiek ir LFF taurės finalas.

Tokiais įspūdingais renginiais toli gražu negali pasigirti Vilnius. Sostinė vis dar niekaip negali pasistatyti Nacionalinio stadiono.

Maža to, praėjusį pirmadienį buvo pranešta apie pasikeitusį stadiono rangovą.

„Gėda Vilniui, neturime stadiono. Didžiulė gėda! Kur žiūri Vilniaus valdžia? Net nebėra kur dėti akių. Neįtikėtina, kad šis stadionas buvo statomas sovietmečiu, atkūrėme nepriklausomybę, tada viskas tarsi turėjo judėti dar greičiau, bet buvo atvirkščiai. Nebeliko nieko – nei pinigų, nei stadiono statybos.

Nesuprantu, kaip valdžioje sėdintys žmonės nesupranta, kad stadionas yra prestižo reikalas. Stadionas yra masinių susibūrimų, švenčių vieta.

Esame tarsi akmens amžiaus šalis. Net Afrikos vargingiausios šalys turi geresnius stadionus. Viskas atrodo juokinga, kaip valdžia miega, juokingi tempai. Nežinau kodėl, bet mes viską kišame į tolimus stalčius, ima pyktis. Šalis civilizuota, aukšta kultūra, bet sostinė nesugeba pastatyti stadiono. Nepatogu net prieš visą pasaulį.

Ko jie miega? Reikia statyti, negali būti net kalbų. Vieną renovavo, sako, gal užteks? Ko užteks? Turi būti stadionai, turi juose vykti veiklos, kad vaikai nevaikščiotų pakampėmis ir negalvotų, kaip čia nusipirkti vyno ar surūkyti cigaretę. Gėda“, – karčių žodžių sostinei negailėjo B.Zelkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.