Iš arti: Lietuvos moterų futbolo flagmanas – Šiaulių „Gintra“

Lietuvos moterų futbole jau ilgus metus madas diktuoja vienas klubas – tai yra daugkartinė šalies čempionė, UEFA moterų Čempionių lygos dalyvė Šiaulių „Gintra“.

 Iš arti: Lietuvos moterų futbolo flagmanas – Šiaulių „Gintra“<br> „Gintros“ nuotr.
 Iš arti: Lietuvos moterų futbolo flagmanas – Šiaulių „Gintra“<br> „Gintros“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 10, 2023, 3:49 PM

Klubo prezidentas Gintaras Radavičius atsiminė, kad nuo įsikūrimo iki dabartinių dienų klubas nuėjo didžiulį kelią ir vis didino savo profesionalumą.

„Prieš 25 metus futbolą pradėjo žaisti žolės riedulininkės, 2004-aisiais, kai pirmą kartą dalyvavome Čempionių lygoje, toje sudėtyje pas mus dar buvo ir žolės riedulininkių. Iki šiandien viskas tikrai labai pasikeitė, einame profesionaliu keliu, didžioji dalis merginų tikrai yra profesionalės.

Mūsų kaip klubo siekis – turėti piramidę, komandas visose amžiaus grupėse. Turbūt vienas didžiausių iššūkių yra finansai. Šiauliuose labai reikia maniežo, nes šaltuoju metų sezonu sunku kažką daryti.

Finansai neleidžia atsivežti žaidėjų, kurių atlyginimai siekia dešimtis tūkstančių per mėnesį. Bet reikia turėti ir vietinių žaidėjų, kurias sunkiai sekasi užauginti. Galime pasidžiaugti keliomis merginomis, kurios žaidžia Europos klubuose, bet tai yra labai mažai“, – kalbėjo klubo vadovas.

Jam antrino ir klubo direktorius Mantas Radavičius. Jis papasakojo apie klubo įkurtą akademiją ir tai, kad ten sportuojančių mergaičių skaičius kasmet auga.

„Akademiją įkūrėme prieš trejus metus, o pats tikslas – tai yra gyvenimas eina ir nestovi vietoje, licencijavimo procesai Lietuvoje ir Europoje reikalauja jaunimo komandų, gal kažkiek su tuo procesu vėluojame, bet geriau pradėti vėliau negu niekada. Džiaugiamės, kad tą dalyką pradėjome ir turime mergaičių, jų kasmet daugėja.

Moterų futbolas labai populiarus tiek Europoje, tiek ir visame pasaulyje, visos šalys žaidžia, skiria dėmesį, didieji vyrų klubai kuria moterų komandas“, – apie sporto augimą pasakojo jis.

Viena ilgiausiai komandoje rungtyniaujančių futbolininkių Algimantė Mikutaitė taip pat akcentavo didelį klubo augimą pastaraisiais metais.

„Prisijungiau prie komandos 2013-aisiais, buvau iš mažo miestelio Plungės, tada pirmą kartą sužinojau, kad šiaulietės yra daugkartinės čempionės. Jau vien tai įvertinus atrodė, kad atsivėrė naujas puslapis. Nuo tada pasikeitė daug dalykų, pradedant treneriais, žaidėjomis, futbolo prasiplėtimu, turint omenyje, kiek jis patobulėjo per tą laikotarpį, mano galva tai yra kosmosas

Apskritai, futbolas labai pakilo jau vien techniniu lygiu, iš atletinės pusės, tas ir lemia, kokią žaidėjo demonstruoja kokybę, greitu metu gal net vyrų ir moterų žaidimas bus apylygis. Tiesiog žiūri ir džiaugiesi, kad gali tai matyti“, – sakė Šiaulių komandos ir Lietuvos rinktinės žaidėja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.