Malonų galvos skausmą turintis E. Jankauskas: „Dabar situacija yra dėkinga“

Lietuvos vyrų futbolo rinktinė antradienį susirinko į treniruočių stovyklą, kurios metu ruošis artėjančioms atrankos į Europos čempionatą rungtynėms prieš Vengrijos ir Bulgarijos nacionalines rinktines. Lietuvių vyriausiasis treneris Edgaras Jankauskas tikino, kad jį slegia malonus galvos skausmas, o kartu pridėjo, jog rinktinė šiame lange potencialiai keis žaidimo planą.

Edgaras Jankauskas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Edgaras Jankauskas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 11, 2023, 3:55 PM

„Kuo daugiau laiko, tuo daugiau laiko ir galimybių turime pasitreniruoti su komanda. Manau, kad dabar situacija yra dėkinga. Turėsime laiko ir atstatyti žaidėjus, ir supažindinti su mūsų priešininkais. Džiugina, kad žaidėjai yra sveiki, geroje sportinėje formoje. Malonūs galvos skausmai, kaip reikės formuoti startinį vienuoliktuką. Šiai dienai – viskas yra gerai. Ruošiamės rungtynėms“, – apie papildomo laiko naudą kalbėjo E.Jankauskas.

Specialistas kartu tikino, kad rinktinėje – didelė konkurencija.

„Sakyčiau, kad sudėtyje net neužteko vietos visiems geriausiems. Yra daug žaidėjų, kurie yra verti būti rinktinėje, bet, paprasčiausiai – limituotas žaidėjų skaičius, kurį galime kviestis. Komandos viduje yra sveika konkurencija, o tai rodo, kad žaidėjai yra geroje sportinėje formoje ir daugiau galvosūkių mums, treneriams. Bet tie galvos skausmai yra džiaugsmingi“, – aiškino Lietuvos vyrų futbolo rinktinės treneris.

E.Jankauskas taip pat užsiminė, kad Lietuvos rinktinės futbolo sirgaliai potencialiai išvys naują schemą, pagal kurią žais mūsiškiai, o kartu pasidžiaugė ir Edgaro Utkaus sugrįžimu.

„Sprendimui dėl sudėties daugiausiai įtakos turės praėjusių keleto rungtynių analizė. Turime reaguoti į signalus, kurie mums davė negatyvų rezultatą. Anksti praleisti įvarčiai, iš kur jie pelnyti, ar toje zonoje trūko žmonių, ar blogas mūsų išsidėstymas, ar reikia keisti formaciją. Šitie klausimai – aktualūs.

Edgaro Utkaus pasveikimas – dar viena gera naujiena. Jis yra aukšto lygio futbolininkas ir mes labai džiaugiamės, kad jis pagaliau įgavo sportinę formą bei yra sveikas“, – pridūrė E.Jankauskas.

Lietuvos vyrų futbolo rinktinė Dariaus ir Girėno stadione spalio 17 d. žais rungtynes prieš Vengriją, o spalio 14 d. keliaus į Bulgariją, kur susitiks su minėtosios šalies rinktine.

Kol kas mūsiškiai su bulgarais dalinasi 4–5 vietą grupėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.