E. Jankauskas: „Manau, jog Vengrijos rinktinė pelnytai yra pirma grupėje“

Lietuvos rinktinės rytoj laukia svarbi akistata Europos čempionato atrankoje – lietuviai Kauno Dariaus ir Girėno stadione susitiks su grupės lyderiais Vengrijos futbolininkais.

E. Jankauskas<br>G.Bitvinsko nuotr.
E. Jankauskas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos futbolo federacija

Oct 17, 2023, 12:05 AM

Lietuviai susitikimą pasitinka po svarbaus laimėjimo, kai išvykoje pavyko nugalėti Bulgarijos futbolininkus bei pakilti į ketvirtą vietą grupėje.

„Ši pergalė mums yra labai svarbi, ji suteikia reikalingo pasitikėjimo, ypač turint omenyje ir tai, jog jos mums reikėjo laukti labai ilgai. Labai džiugu taip pat ir tai, jog varžovus nugalėjome gražiu žaidimo stiliumi.

Esame geros nuotaikos, geros formos ir dabar laukiame artėjančių rungtynių“, – spaudos konferencijoje dvikovos išvakarėse kalbėjo rinktinės treneris Edgaras Jankauskas.

Jis taip pat nupasakojo ir komandos fizinę būklę.

„Jokių didelių traumų komandoje nėra. Yra įprastų nedidelių sumušimų, aišku, jaučiasi ir didelis nuovargis, bet jokių reikšmingų nusiskundimų dėl sveikatos problemų neturime ir tai mums yra labai džiuginanti naujiena.

Tikiuosi, jog tas futbolininkų nuovargis praeis ir rungtynių dieną būsime pilnai pasiruošę“, – akcentavo treneris.

Kalbėdamas apie būsimus varžovus iš Vengrijos, E. Jankauskas jiems negailėjo pozityvių žodžių.

„Manau, jog jie tikrai pelnytai yra pirmoje grupės vietoje. Vengrai yra praleidę vos du įvarčius, tai yra komanda, kuri abu kartus įveikė pajėgią Serbijos komandą.

Vengrai yra ryškus mūsų grupės favoritas, dėl to tai bus labai gera patirtis mums. Jie yra geroje formoje, pasitiki savimi, tad tai bus dar vienas geras testas prieš labai stiprią komandą“, – svarstė treneris.

E. Jankauskas taip pat džiaugėsi sirgalių palaikymu tiek rungtynėse Kaune, taip pat ir savaitgalio dvikovoje Bulgarijoje.

„Žinoma, tai yra labai didelė paspirtis ir parama visai mūsų komandai. Jau turėjome galimybę tą atmosferą čia pajausti, tad komanda tikrai norės dar kartą išgyventi šiurpuliukus rungtynių metu ir užsitarnauti sirgalių ovacijas po jų.

Išvykoje mes jautėme jų palaikymą, matėme atvykusių sirgalių džiaugsmą. Matant žmones, kurie negaili savo laiko, lėšų, visur keliauja su komanda, norime padaryti viską, jog ir tiems žmonėms, kurie buvo Bulgarijoje bei tiems, kurie atvyks antradienį į stadioną, nebūtų gaila nė savo laiko, nė kitų dalykų“, – sirgaliams žinutę skyrė treneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo