Futsal čempionų lygoje dirbsiantis D. Norkus: „Noriu būti nematomu ir padėti komandoms garbingai varžytis aikštėje“

Kai „Kauno Žalgiris“ Kauno sporto halėje startuos 2023–2024 metų futsal Čempionų lygos pagrindinio etapo kovose, teisėjas Dominykas Norkus tą patį darys Gran Kanarijos saloje Ispanijoje.

 D. Norkus.<br> LFF nuotr.
 D. Norkus.<br> LFF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos futbolo federacija

Oct 25, 2023, 12:22 PM

„Tai – be galo svarbus ir reikšmingas įvertinimas. Kiekvienas paskyrimas tiek tarptautinėse, tiek vietinėse rungtynėse yra labai svarbus, tačiau Čempionų lyga yra tas turnyras, kurio siekia kiekvienas teisėjas. Dar daugiau emocijų suteikia tai, kad tai bus mano debiutas šiame turnyre“, – prieš išvykdamas į Gran Kanariją sakė D. Norkus.

Vienoje didžiausių Kanarų salyno saloje vyksiančiose varžybose dalyvaus „Palma“ (Ispanija), Almatos „Kairat“ (Kazachstanas), „Haladas“ (Vengrija) ir „Differdange“ (Liuksemburgas) klubai. Nors D. Norkus jau užsiminė, kad Čempionų lygos grupių turnyre teisėjauti jam dar neteko, tačiau tarptautinį krikštą jis yra gavęs gerokai anksčiau.

„Bene didžiausias skirtumas tarp teisėjavimo Lietuvoje ir tarptautinėse rungtynėse – tempas ir intensyvumas. Tarptautinėse rungtynėse viskas vyksta gerokai greičiau ir intensyviau, todėl prie to reikia kaip įmanoma greičiau adaptuotis, nes to nepadarius – labai nesunku prarasti rungtynių kontrolę.

Taip pat dirbant Futsal A lygoje, daugiau mažiau žinome, ko galime tikėtis iš tam tikrų komandų ar žaidėjų. Žinoma, prieš tarptautines rungtynes darome komandų ir žaidėjų analizes, tačiau tai nėra tas pats, kaip teisėjauti komandoms visą sezoną vietiniame čempionate“, – kalbėjo D. Norkus.

– Ar labai didelis skirtumas tarp teisėjavimo klubams ir rinktinėms?

– Sakyčiau, kad teisėjaujant rinktinėms, galima maždaug nuspėti, ko tikėtis iš vienos ar kitos komandos. Kaip bebūtų, rinktinėse žaidžia tos pačios tautybės žaidėjai, todėl jų mentalitetas ir charakteris dažnu atveju yra itin panašus. Klubuose nuspėti tokius dalykus, mano nuomone, yra kiek sunkiau, todėl tenka prie to prisitaikyti.

–Ar tikėtas buvo kvietimas pačiam jau šiemet papildyti Čempionų lygos grupių teisėjų gretas?

– Debiutuoti Čempionų lygoje tikėjausi. Tiesa, labiau galvojau apie galimybę dirbti preliminariame etape. Be abejo, džiaugiuosi, kad gavau šansą vykti į pagrindinį turnyro etapą.

– Kaip vyksta pasiruošimas tokioms rungtynėms? Kiek stipriai analizuojate komandas?

– Prieš kiekvienas rungtynes – tiek Lietuvoje, tiek užsienyje – atliekame komandų analizes. Visada stengiuosi pažiūrėti bent po keletą paskutinių komandų rungtynių ir susidaryti vaizdą, kokį žaidimą jos propaguoja. Taip pat labai svarbu išskirti kertinius komandų žaidėjus tiek žaidimo, tiek emocine prasme.

– Kokį uždavinį sau keliate?

– Būti nematomu ir tiesiog padėti komandoms garbingai varžytis aikštėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.