Skandalas Čekijoje – prieš svarbiausią atrankos mačą trys rinktinės futbolininkai prisigėrė

Lapkričio 20 dieną Čekijos futbolo rinktinės laukia metų rungtynės. Ir jau įsibėgėjęs skandalas: mūšyje dėl kelialapio į 2024 metų Europos futbolo čempionatą su Moldovos ekipa čekų komandos gretose nebus trijų pagrindinių žaidėjų nebus. Ir tai susiję ne su traumomis – futbolininkai kaip reikiant pašėlo naktiniuose Olomouco miesto baruose.

 V.Coufalas ir R.Lewandowskis<br> AFP/Scanpix. nuotr.
 V.Coufalas ir R.Lewandowskis<br> AFP/Scanpix. nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-11-20 11:09, atnaujinta 2023-11-20 22:17

Sport.cz žiniomis, anglų „West Ham United“ ekipos žaidėjas Vladimiras Coufalas, graikų Salonikų „Aris“ atstovas Jakubas Brabecas ir vietos Prahos „Sparta“ komandoje žaidžiantis Janas Kuchta buvo pašalinti iš komandos už drausmės pažeidimą – šėlo naktiniuose klubuose, gėrė alkoholį, rūkė ir barus paliko tik ryte. Kartu su jais buvo Čekijos futbolo federacijos Vykdomojo komiteto narys Tomašas Neumannas.

Futbolininkai buvo nufotografuoti Olomouco centre esančiame naktiniame klube „Belmondo“ likus mažiau nei dviem dienoms iki rungtynių su Moldova.

Čekijos rinktinė į Olomoucą atvyko lapkričio 18 dieną, o lapkričio 17 dienos vakarą ji Varšuvoje žaidė su Lenkija ir išplėšė itin svarbias lygiąsias 1:1.

Tai lėmė, kad čekai vis dar kovoja dėl kelialapio į Europos čempionato atrankos varžybose. Lenkai savo šanso sieks atkrintamosiose varžybose, į kuriose 12 komandų po pasirodymų UEFA tautų lygoje. kovos dėl paskutinių 3 kelialapių.

Rinktinė sureagavo iš karto – visi trys žaidėjai buvo pašalinti. Kol kas nežinomas dėl T.Neumanno likimas – ar jis bus pašalintas iš Vykdomojo komiteto, ar ne.

Jakubo Brabeco agentas Ondrejus Czovanecas buvo nekalbus: „Jūs viską parašėte, aš neturiu nieko naujo ką pasakyti. Aš nedarau jokių pareiškimų. Nežinau, kaip tai paveiks Kubos karjerą“.

Tuo tarpu kitų dviejų žaidėjų agentai atsitvėrė tylos siena ir net neatsakė į klausimus raštu.

Tuo tarpu Čekijos rinktinės kapitonas Tomašas Součekas, taip pat žaidžiantis „West Ham United“ klube, kalbėjo už visus ekipos žaidėjus: „Kaip komandos kapitonas labai apgailestauju dėl to, kas nutiko. Labai gaila visų vaikinų, nes jie rinktinėje sužaidė daug rungtynių ir puikiai padirbėjo, kad ekipa vis dar siekia savo tikslų.

Tai jiems, manau, yra didžiausia bausmė – jie norėjo būti čia ir dabar, kad pasiektų bendrą tikslą. Aš kalbėjausi su treneriais ir komanda dėl šio skandalo, bet neviešinsiu minčių. Tai liks tik rinktinės viduje“.

Rinktinės treneris Jaroslavas Šilgava kalbėjo apie nusivylimą: „Man ši žinia buvo skaudus nusivylimas. Nebuvo kitos išeities, išskyrus žaidėjų pašalinimą iš komandos. Jie atsiprašė ir paliko Olomoucą.

Čekija atrankos ciklą užbaigia dvejomis svarbiomis rungtynėmis. Pirmasis mūšis jau, galima sakyti, kad laimėtas – Lenkijoje čekai sužaidė lygiosiomis.

Toks rezultatas eliminavo lenkus E grupėje iš kandidatų sąrašo: tai buvo paskutinės jų rungtynės kvalifikacijoje, aukščiau trečiosios vietos lenkai nepakils.

Kad išlaikytų antrąją vietą, čekams užteks pirmadienį lygiųjų su Moldova ir tuomet jie turės 13 taškų, o Moldova – 11. Grupėje pirmauja su 14 taškų Albanija, kuri paskutiniame mače sužais su Farerų salų futbolininkais. Pastarieji turi vos 1 tašką, pralaimėjęs šešis mačus ir kartą sužaidę lygiosiomis.

Europos futbolo čempionato atrankos varžybose paaiškėjo 17 iš 24 komandų, kurios dalyvaus 2024 m. Vokietijoje vyksiančiame baigiamajame turnyre. Prie šeimininkės Vokietijos ir spalio mėnesį kelialapius užsitikrinusių Belgijos, Prancūzijos, Portugalijos, Škotijos, Ispanijos, Turkijos, Austrijos ir Anglijos per šį atrankos langą prisidėjo Vengrija, Slovakija, Albanija, Danija, Nyderlandai, Rumunija, Šveicarija ir Serbija. Grupių varžybose dėl likusių kelialapių kovoja Italija ir Ukraina (C grupė), Kroatija ir Velsas (D grupė), Čekija ir Moldova (E grupė) bei Slovėnija ir Kazachstanas (H grupė). J grupės nugalėtoja Portugalija vienintelė laimėjo visas 10 rungtynių. Nė vieno taško taip pat neprarado B grupėje visas 7 rungtynes laimėjusi Prancūzija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.