Futbolo gerbėjai „atkasė“ neįtikėtinus faktus apie Lionelį Messi – jais net sunku patikėti

Antradienį Pietų Amerikoje įvyko karšta Brazilijos ir Argentinos futbolo rinkinių dvikova atrankoje į 2026 m. pasaulio futbolo čempionatą, o rungtynes vainikavo riaušės ir policijos siekis lazdomis apraminti Argentinos sirgalius tribūnose.

 Argentinos futbolo rinktinės žvaigždė Lionelis Messi.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Argentinos futbolo rinktinės žvaigždė Lionelis Messi.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Argentinos futbolo rinktinės žvaigždė Lionelis Messi.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Argentinos futbolo rinktinės žvaigždė Lionelis Messi.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 24, 2023, 1:07 PM

Šios rungtynės vyko Brazilijos Rio de Žaneiro mieste, olimpiniame stadione, tačiau namų sienos nepadėjo brazilams palaužti Lionelio Messi ir planetos čempionų argentiniečių. Išvykoje pergalę 1:0 šventė Argentina.

Tai buvo istorinis brazilų pralaimėjimas. Brazilai pirmąkart per dešimtmetį nusileido atrankoje į pasaulio čempionatą. Prieš tai Brazilijos rinktinė buvo iškovojusi net 51 pergalę ir 13 kartų buvo sužaidusi lygiosiomis.

Šiose rungtynėse pirmą ir paskutinį įvartį įmušė Nicolas Otamendi, kuris pasižymėjo 63-ąją mačo minutę.

Šioje akistatoje nebuvo apsieita be incidentų. Problemos kilo jau prieš rungtynes, kai jos vėlavo 30 minučių dėl muštynių tarp Brazilijos ir Argentinos aistruolių, po to kilusių riaušių bei policijos bandymo lazdomis raminti įsiplieskusias aistras.

Po šios dvikovos futbolo statistikos gerbėjai ir sirgaliai atkasė įdomių faktų apie garsiausią šių dienų Argentinos ir pasaulio futbolininką L.Messi.

Paaiškėjo, kad tai buvo paskutiniosios šių metų rungtynės 36-erių L.Messi: futbolo genijaus šiemet ant stadiono vejos daugiau nebepamatysime – argentiniečio atstovaujamas Majamio „Inter“ klubas nepateko į MLS atkrintamąsias varžybas, o Argentinos rinktinė išėjo atostogų po pergalės prieš brazilus.

Maža to – po dvikovos su brazilais socialiniuose tinkluose pasklido neįtikėtinas faktas: pasirodo, 2023 metais L. Messi neįmušė nė vieno 11 metrų baudinio.

Pasaulio futbolo garsenybė šiemet pelnė lygiai 0 įvarčių nuo 11 metrų baudinio tiek žaisdamas „Paris Saint Germain“, tiek Majamio „Inter“, tiek ir atstovaudamas nacionalinei komandai.

Per kalendorinius metus L.Messi įmušė 28 įvarčius: 9-iais įvarčiais jis pasižymėjo atstovaudamas Paryžiaus klubą, 11 – žaisdamas Majamio ekipoje ir 8 – apsirengęs Argentinos rinktinės marškinėlius.

Iš jų 5 kartus jis kamuolį į vartus siuntė baudos smūgiais, bet nei vieno nepelnė nuo 11 metrų žymos.

Pastarąjį kartą L.Messi 11 metrų baudinį per pagrindinį mačo laiką realizavo 2022 m. pasaulio čempionato pusfinalyje prieš Kroatiją, kai įmušė įvartį į Dominiko Livakovičiaus ginamus vartus.

Kalbant apie dvikovą su Brazilija taip pat paaiškėjo, kad L.Messi prieš šiuos varžovus jau sužaidė daugiau kaip 700 minučių ir ne tik kad nepelnė įvarčio, bet ir neatliko rezultatyvaus perdavimo.

L. Messi yra rezultatyviausias pasaulio čempionato Pietų Amerikos atrankos zonos varžybų žaidėjas, iš viso įmušęs jau 31 įvartį.

Tiesa, į brazilų vartus argentinietis buvo įmušęs penkis įvarčius per 14 tarpusavio rungtynių, tačiau visus jis pelnė kontrolinėse akistatose su Brazilija.

Tokių rungtynių buvo šešios. L.Messi įmušė įvartį 2010 metais, po poros metų pasižymėjo trimis įvarčiais, o 2019 m. pelnė dar vieną pergalingą įvartį dvikovoje su brazilais.

Kitas Argentinos susitikimas su Brazilija numatytas 2025 metų kovą kaip kvalifikacijos į 2026 m. pasaulio čempionatą dalis.

Kitą vertus, gali atsitikti ir taip, kad šių rinktinių keliai susikirs anksčiau – juk Amerikos taurė 2024 metų vasarą vyks JAV (grupių burtai bus traukiami gruodžio 7 d.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.