Po abejotino baudinio – anglų įniršis: kaltina vagyste ir nešvariu PSG išgelbėjimu

Antradienį vykusiose UEFA Čempionų lygos rungtynėse netrūko aistrų. Paryžiaus „Saint Germain“ (PSG) ekipa savo aikštėje priėmė „Newcastle United“ futbolininkus. Nors svečiai iš Anglijos pirmavo praktiškai visų rungtynių metu, bet pačioje mačo pabaigoje, 97-ąją min., po VAR peržiūros rungtynių teisėjas nusprendė skirti 11 metrų baudinį į svečių vartus.

Po Čempionų lygos rungtynių toliau virė aistros dėl paskirto 11 metrų baudinio.<br>Stopkadro ir AFP/Scanpix nuotr. koliažas.
Po Čempionų lygos rungtynių toliau virė aistros dėl paskirto 11 metrų baudinio.<br>Stopkadro ir AFP/Scanpix nuotr. koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 29, 2023, 10:22 AM, atnaujinta Nov 29, 2023, 1:56 PM

98-ąją min. baudinį realizavo PSG kapitonas Kylianas Mbappe ir rungtynės baigėsi lygiosiomis 1:1.

Vis dėlto aistros po šio, rungtynių baigtį nulėmusio, teisėjo sprendimo nenurimo. Ypač jautriai į antradienio rungtynes reagavo anglų spauda, kuri viešai kaltino Čempionų lygą vagyste, kuri nuo pralaimėjimo iš ausų ištempė PSG klubą.

Pastabų teisėjo sprendimui turėjo ir Anglijos futbolo legenda Jermaine'as Jenasas.

„Tai yra tikra vagystė. Ką jis turėjo daryti su savo rankomis? Apsivynioti aplink nugarą? Aš įsiutęs. Žaidėjai atidavė visas jėgas ir tai turėjo būti istorinė pergalė“, – kalbėjo jis.

Epizodo pakartojime akivaizdžiai matėsi kaip kamuolys pirma lietė „Newcastle United“ futbolininko Tino Livramento pilvą, o tik paskui nuo jo atsimušė į ranką. Įprastai 11 metrų baudiniai už tokius epizodus nėra skiriami, tačiau šįkart buvo priimtas sprendimas PSG komandos naudai.

„Kai kamuolys pirma atsitrenkia į krūtinę, o paskui į ranką, tai nėra baudinys. Bet neturiu teisės pasakyti tai, ką galvoju“, – po rungtynių pridūrė „Newcastle“ treneris Eddie Howe'as.

Šis iškovotas taškas PSG klubui padidino galimybę prasibrauti į kitą Čempionų lygos etapą. Dabar Paryžiaus klubui paskutiniajame ture prieš Dortmundo „Borussia“ užteks lygiųjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?