Nors S. Ramosas tapo rezultatyviausiu Čempionų lygos gynėju, „Sevilla“ pateko į blogiausiai žaidusių ispanų komandų sąrašą

UEFA Čempionų lygoje žaidžiamas paskutinysis grupių etapų turas, o anksčiausiai kovojo B grupės komandos. Jau anksčiau buvo aišku, kas iš šios grupės tęs kova dėl turnyro taurės.

 Sergio Ramosas<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Sergio Ramosas<br> AFP/Scanpix nuotr.
Pirmame mače „Arsenal“ sudaužė „Eindhoven“<br> AFP/Scanpix nuotr.
Pirmame mače „Arsenal“ sudaužė „Eindhoven“<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 12, 2023, 8:01 PM, atnaujinta Dec 12, 2023, 10:35 PM

UEFA Čempionų lygoje žaidžiamas paskutinysis grupių etapų turas, o anksčiausiai kovojo B grupės komandos. Jau anksčiau buvo aišku, kas iš šios grupės tęs kova dėl turnyro taurės.

Į Čempionų lygos atkrintamuosius mačus pateko anglų Londono „Arsenal“ ir olandų „PSV Eindhoven“. Šios dvi ekipos sužaidė paskutinio turo akistatą lygiosiomis 1:1, tačiau buvo aišku, kad pirmąją vietą užims Londono klubas.

Pirmoje akistatoje „Arsenal“ sudaužė olandus net 4:0.

Šioje grupėje buvo likęs tik klausimas, kam tarptautinis sezonas bus baigtas, o kas dar varžysis Europos lygos atkrintamuosiuose mačuose. Geresnėje situacijoje buvo „Lens“ ekipa, kuri turėjo 5 taškus, o ketvirta ispanų „Sevilla“ – tik 2 taškus.

Pirmojo turo akistatoje ispanų ir prancūzų klubai sužaidė 1:1 ir pergalė dviejų įvarčių skirtumu būtų atvėrusi „Sevilla“ komandai duris į Europos lygą.

Tačiau to neįvyko: „Lens“ pirmieji pelnė įvartį antrame kėlinyje, o rezultatą išlygino Sergio Ramosas 79 min. Gynėjas tapo rezultatyviausiu Čempionų lygos gynėju – jis dabar yra pelnęs jau 17 įvarčių ir palenkė Cherardą Pique.

Tiesa, įvartį jis pelnė tik po antro karto, kai mušė 11 metrų baudinį – per pirmąjį „Lens“ vartininkas atmušė smūgiuotą kamuolį, tačiau teisėjas įžvelgė faktą, kad vartų sargas anksčiau laiko pajudėjo iš vietos.

Prancūzams tiko lygus rezultatas, tačiau per pridėtą laiką – 96 min. – tašką padėjo Angelo Fulgini.

„Sevilla“ tapo vos 5 Ispanijos ekipa, kuri nesugebėjo Čempionų lygoje iškovoti nė vienos sezono pergalės: Taip blogai 2005 metais žaidė La Korunijos „Deportivo“, 2010-siais – Madrido „Atletico“, 2012 metais – „Villareall“ ir 2014 metais – „Real Sociedad“.

B grupė

„Lens“ – „Sevilla“ 2:1(0:0)

63 min. Przemyslawas Frankowkis  (11 metrų) 1:0.

79 min. Sergio Ramosas (11 metrų) 1:1

96 min. Angelo Fulgini 2:1

„PSV Eindhoven“ – Londono „Arsenal“ 1:1 (0:1)

42 min. Eddie Nketiahas 0:1.

50 min. Yorbe Vertessenas 1:1.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.