FIFA grasina išmesti Braziliją iš tarptautinių futbolo renginių

FIFA perspėjo Braziliją, kad ji gali išmesti šios šalies nacionalines rinktines bei klubus iš tarptautinių varžybų. Pasaulio futbolo valdymo organas kreipėsi į Brazilijos futbolo konfederaciją (CBF) nerengti sausio mėnesį planuojamų pirmalaikių organizacijos prezidento rinkimų.

Neymaras.<br>ZP/Scanpix nuotr.
Neymaras.<br>ZP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 27, 2023, 12:56 PM, atnaujinta Dec 27, 2023, 12:58 PM

ESPN praneša, kad FIFA žada suspenduoti CBF, jei pirmalaikiuose rinkimuose bus išrinktas nauja Brazilijos futbolo reikalų galva.

FIFA ragina palaukti ir nekeisti gruodžio pradžioje Brazilijos teismų iš pareigų pašalinto CBF prezidento Ednaldo Rodrigueso.

Brazilijos teismai nusprendė pašalinti E.Rogriguesą dėl pažeidimų anksčiau vykusios ir pergalę jam garantavusios rinkimų kampanijos metu.

Vis dėlto FIFA suskubo pasmerkti „kitų šalių“ kišimąsi į futbolo bendruomenės veiklą. Jei FIFA priims sprendimą suspenduoti Brazilijos futbolą nuo tarptautinių renginių, tiek Brazilijos nacionalinės rinktinės, tiek ir šios šalies klubai kuriam laikui nebegalės varžytis FIFA rengiamose turnyruose.

Brazilijos teismų nušalintas E.Rodriguesas Brazilijos futbolo konfederacijai vadovauja nuo 2021-ųjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.