Į Saudo Arabiją Supertaurės futbolo mačą žaisti vykę turkų klubai liko nieko nepešę – draudimai privertė skristi namo

Turkijos futbolo Supertaurės rungtynės Saudo Arabijoje taip ir neįvyks, nors klubai buvo atvykę ir jau rengėsi žengti į aikštę. Du Stambulo klubai – „Galatasaray“ ir „Fenerbahce“ turėjo sužaisti Supertaurės akistatą sostinėje Rijade, tačiau prieš pat mačą jis buvo atidėtas dėl tam tikrų nesutarimų su vietos valdžia.

„Galatasaray“ ir „Fenerbahce“ nesužaidė Supertaurės mačo Saudo arabijoje.
„Galatasaray“ ir „Fenerbahce“ nesužaidė Supertaurės mačo Saudo arabijoje.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 30, 2023, 6:11 PM

Turkijos klubams nebuvo leista dėvėti dvikovos metu marškinėlių su pirmojo Turkijos Respublikos prezidento Mustafos Kemalio Ataturko portretu ir jo citatomis.

Maža to – varžybų rengėjai nebuvo nusiteikę ir groti arenoje Turkijos himną. Dėl šios priežasties abi komandos atsisakė žaisti ir net nevyko į stadioną iš viešbučio.

„Fenerbahce“ futbolininkai siekė prieš mačą pasirodyti su plakatu, kuriame cituojamas Mustafa Kemalis Atatiurkas: „Ramybė namuose – taika visame pasaulyje“.

„Galatasaray“ planavo panaudoti dar vieną buvusio prezidento citatą: „Koks laimingas tas, kuris sako: „Aš esu turkas“.

Kelias valandas Turkijos klubų ir federacijos atstovai su Saudo Arabijos futbolo valdžia aptarinėjo rungtynių sąlygas, tačiau jokio susitarimo galiausiai nepasiekta.

Dabar klubai jau skrenda namo į Stambula, o didžioji dalis Turkijos žiniasklaidos bando aiškintis, kodėl taip elgėsi surengti dvikova sutikusi Saudo Arabijos pusė.

Šiemet Supertaurės dvikova skirta Turkijos Respublikos 100-mečiui. Galima spėti, kad Stambulo klubai norėjo pagerbti tautos tėvo Mustafos Kemalio Ataturko atminimą, o priimančioji šalis nebuvo tam pasirengusi.

Mat konservatyviame arabų pasaulyje požiūris į Turkijos Respublikos pirmąjį prezidentą yra švelniai tariant šaltokas – jis sukūrė pasaulietinę valstybę, kuri patinka ne visoms musulmoniškoms šalims.

Komandos rengėsi skristi namo, bet dėkoja Saudo Arabijai. Tuo tarpu Turkų sirgaliai socialiniuose tinkluose ragino „Galatasaray“ ir „Fenerbahce“ kuo greičiau grįžti namo – taip pat garbino šalies federaciją už sąžiningumą, kurį iškėlė tautos vertybes aukščiau už galimas pajamas iš rungtynių.

Bendrame Turkijos futbolo federacijos ir Stambulo klubų pranešime diplomatiškai teigiama, kad rungtynės nukeltos ir vyks kitur bei nežinia kada dėl problemų organizuojant dvikovą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.