„Hegelmann“ pradėjo pildytis naujokais ir išsiskyrė su duetu

Kauno rajono „Hegelmann“ sukirto rankomis su antruoju kito sezono naujoku – juo tapo 23 metų saugas Matas Vareika. Futbolininkas į Kauną keliasi po penkių sezonų praleistų Vilniaus „Žalgirio“ gretose.

Matas Vareika<br> fchegelmann.com nuotr.
Matas Vareika<br> fchegelmann.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

fchegelmann.com

Jan 2, 2024, 3:58 PM

„Atvykti į „Hegelmann“ nusprendžiau, nes jaučiau didelį pasitikėjimą tiek iš klubo vadovų, tiek iš trenerio Andriaus Skerlos, su kuriuo keliai mus buvo suvedę Lietuvos U-21 rinktinėje“, – kalbėjo mėlynai baltų naujokas.

Iš Jonavos kilusio M. Vareikos futbolininko kelias prasidėjo būtent Kaune. Iki 19 metų amžiaus žaidėjas futbolo pagrindus krimto Nacionalinėje futbolo akademijoje, buvo ne kartą kviečiamas į šalies jaunimo futbolo rinktines, kur buvo vienas iš lyderių.

2019 metais perspektyvų futbolininką į savo gretas prisiviliojo sostinės klubas. Pirmąjį sezoną M. Vareika pasirodė visu gražumu – „Optibet A lygoje“ sužaidė 23 rungtynes ir pelnė 4 įvarčius. Vėliau žaidėją persekiojo nuolatinės traumos, o iš viso jis „Žalgirio“ pagrindinės ekipos gretose sužaidė 39 rungtynes.

2023 metų sezone mėlynai baltų naujokas žaidė „Žalgirio B“ komandos gretose „Optibet Pirmoje lygoje“ ir per 15 rungtynių pelnė 12 įvarčių.

„Tikiu ateinančiu sezonu. Asmeniškai planuoju sunkiai dirbti ir kiek įmanoma daugiau prisidėti prie komandos pergalių“, – teigė M. Vareika.

Pirmuoju naujoku kiek anksčiau tapo gynėjas iš Brazilijos Douglasas Cruzas.

Kauno rajono „Hegelmann“ po 2023 metų sezono atsisveikino su dviem futbolininkais iš užsienio. Komandoje šį sezoną nebematysime Ugochukwu Oduenyi ir Didis Lutumba-Pitah.

27 metų puolėjas iš Nigerijos U. Oduenyi „Optibet A lygoje“ sužaidė 25 rungtynes, per kurias pelnė 3 įvarčius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus. Po 2023-iųjų sezono baigėsi futbolininko kontraktas, tad žaidėjas karjerą tęs kitame klube.

25-erių D. Lutumba-Pitah į Kauną atvyko prieš praėjusį sezoną. Jo sutartis su mėlynai baltais taip pat pasibaigė 2023 metais. Per 34 sužaistus susitikimus aukščiausioje šalies lygoje suomis pelnė 2 įvarčius ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus savo komandos draugams.

„Hegelmann“ klubas žaidėjams linki sėkmės tolimesnėse jų karjerose.

Kauno rajono klubas pasiruošimą naujam sezonui žada pradėti sausio 8 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.