Anglijos „Premier“ lygoje – nemalonumai Liverpulio „Everton“ ir Notingamo „Forest“ klubams

Jau antrą kartą šiame Anglijos „Premier“ lygos sezone Liverpulio „Everton“ gali netekti taškų dėl pelno ir tvarumo taisyklių pažeidimo.

 Liverpulio "Everton" ir Notingamo "Forest" klubai.<br> AFP/Zuma/Scanpix nuotr.
 Liverpulio "Everton" ir Notingamo "Forest" klubai.<br> AFP/Zuma/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-01-17 10:43, atnaujinta 2024-01-17 11:19

„The Athletic“ praneša, kad „Everton“ ir Notingamo „Forest“ klubai laukia nepriklausomos komisijos vertinimo dėl lygos pelno ir tvarumo taisyklių pažeidimų. Oficialaus sprendimo klubai gali sulaukti jau pirmadienį. Kiek ankščiau sezone Evertonas jau buvo praradęs 10 taškų dėl pelno ir tvarumo taisyklių pažeidimo ir laukia dar vieno taškų atėmimo arba baudos. Notingamo klubas taip pat rizikuoja netekti taškų.

Pagal Anglijos „Premier“ lygos pelno ir tvarumo taisykles, klubai daugiausiai gali prarasti 105 milijonus svarų, arba 35 milijonus svarbų per trijų metų laikotarpį. „Everton“ ir „Forest“ tikėtinai apskųs galimą lygos sprendimą.

Liverpulio klubas jau dabar ginčyja kiek ankščiau sezone atimtus taškus. Kaip pranešama, klubas panaudos naujojo „Bramley-Moor“ stadiono statybas kaip didelių išlaidų priežastį. Palyginimui, „Forest“ klubas prarado 61 milijoną svarbų per trijų metų laikotarpį (mažiau nei taisyklėse nurodomas 105 milijonų svarų suma). Notingamo klubui problemos kyla dėl dalyvavimo Anglijos futbolo lygoje dar prieš klubo patenkant į „Premier“ lygą. Pagrindinė problemos priežastis – prarasti 35 milijonai svarbų praėjusiame sezone, kas viršija „Premier“ lygos limitą (35 milijonai svarbų per trijų metų laikotarpį).

Nei vienas klubas negali sau leisti prarasti taškų. Evertonas šiuo metu yra 17-oje turnyrinės lentelės vietoje su 17 taškų – tik vienu tašku geriau nuo 18-oje vietoje esančio Lutono klubo. 10-ies taškų sumažinimas Liverpulio ekipą nuleistų žemiau 20-os vietos, žemiau „Sheffield United“, kurie turi tik 9 taškus.

“Forest” turnyrinėje lentelėje užima 15-tą vietą su 20 taškų – tik 4 taškai juos skiria nuo 18-oje vietoje stūksančio Lutono.

Abu klubai šiuo metu laukia oficialaus „Premier“ lygos sprendimo. Klubai tikėtinai iškels teisinius skundus prieš keliamas sankcijas, ypač jei jose bus nurodamas taškų sumažinimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.