„Dainava“ pristatė pirmąjį naujoką, FA „Šiauliai“ atsisveikino su jaunu gynėju

Naujam „TOPsport A lygos“ sezonui besiruošianti Alytaus „Dainava“ savo gretas papildė patyrusiu 33 metų centro gynėju iš Ukrainos Maksymu Maksymenka.

 „Dainava“ pristatė pirmąjį naujoką<br> dfkdainava.com nuotr.
 „Dainava“ pristatė pirmąjį naujoką<br> dfkdainava.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

siauliufa.lt, dfkdainava.com

2024-02-16 16:47

Savo karjerą M. Maksymenka pradėjo Donecko „Šachtar“ jaunimo komandoje. Karjeros metu žaidė Moldovoje „Tiraspol“ ir Latvijoje Jūrmalos „Spartaks“ komandose. Pastarąjį savo sezoną naujasis dainavietis baigė Larisos AEL komandoje, kuri rungtyniauja antroje Graikijos lygoje.

„Maksymas patyręs žaidėjas, kaupęs patirtį skirtingose lygose. Tikimės, kad jo prisijungimas pridės mūsų komandai pasitikėjimo, patirties, kurios mums taip trūko praėjusiame sezone“, – sakė „Dainavos“ vyr. treneris Sergejus Kuznecovas.

„TOPsport A lygos“ sezoną DFK „Dainava“ pradės rungtynėmis su Vilniaus „Žalgirio“ komanda. Susitikimas kovo 3 dieną, 13 val. vyks Marijampolės futbolo arenos manieže.

Futbolo akademijoje „Šiauliai“ nuo mažų dienų augęs Nojus Vytis Audinis keliasi rungtyniauti į Čekiją.

FA „Šiauliai“ pasiekė susitarimą su aukščiausioje šalies futbolo lygoje rungtyniaujančiu „Teplice“ klubu dėl auklėtinio persikėlimo į Teplicę. 18-ąjį gimtadienį minintis Nojus čekų dėmesį atkreipė dar praėjusiame sezone, o pasiekus finišo tiesiąją šiaulietis gruodžio mėnesį išvyko į dvi savaites trukusią peržiūrą.

Jos metu „Teplice“ klubo vadovai įvertino visus šiauliečio sugebėjimus ir pasibaigus peržiūros laikotarpiui nusprendė pasiūlyti ilgalaikę sutartį, kurią futbolininkas pasirašė būtent sulaukęs pilnametystės.

Iš Šiaulių kilęs gynėjas dar būdamas šešiolikos pusmečiui buvo išvykęs tobulėti į Italijos „Torino“ akademiją. Vėliau futbolininkas sugrįžo į gimtąjį miestą, kur atstovavo FA „Šiauliai“ jaunimo ekipoms pajėgiausiuose šalies futbolo divizionuose. Šiaulietis rungtyniaudamas tarp metais vyresnių futbolininkų pasidabino bronzos medaliais, tapo geriausiu lygos gynėju bei debiutavo vyrų futbole užsivilkdamas savo gimtąjį miestą reprezentuojančius marškinėlius. Juos Nojus „TOPsport A lygoje“ iš viso užsivilko tris kartus bei sykį sugebėjo atlikti rezultatyvų perdavimą savo komandos draugui.

Pastaruosius dvejus metus FA „Šiauliai“ auklėtinis taip pat buvo kviečiamas į įvairaus amžiaus jaunimo rinktines, o dar praėjusių metų lapkritį kartu su Lietuvos vaikinų iki 19 metų rinktine iškovojo teisę rungtyniauti Europos čempionato atrankos elitiniame etape.

FA „Šiauliai“ džiaugiasi savo auklėtinio pasiekimais ir atiduotu indėliu į pasiektus rezultatus bei linki sėkmės tolimesnėje karjeros stotelėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.