G. Jarusevičius atstovaus „TransINVEST“, I. Kružikas žais Alytuje

Keturis sezonus Vilniaus „Žalgiryje“ praleidęs saugas Gustas Jarusevičius toliau žais Vilniaus rajono „TransINVEST“ komandoje.

 G. Jarusevičius atstovaus „TransINVEST“<br> E. Žaldario nuotr.
 G. Jarusevičius atstovaus „TransINVEST“<br> E. Žaldario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

fkzalgiris.lt, dfkdainava.com

2024-02-21 14:44

Žaidėjo sutartis su Vilniaus klubu baigėsi po sezono. „Žalgiris“ pateikė pasiūlymą sutartį pratęsti, tačiau futbolininkas pasirinko kitą variantą.

Į „Žalgirį“ G. Jarusevičius atvyko 2019 metų sezone. Tų metų vasarą būdamas vos 16 metų debiutavo Lietuvos aukščiausioje lygoje.

Per ketverius metus sostinėje jis sužaidė 82 rungtynes ir įmušė 6 įvarčius.

Sėkmingiausias saugui buvo 2022 metų sezonas, kuomet jis žaidė 32 kartus ir kartu su komanda iškovojo čempionų titulą, LFF taurę bei pateko į UEFA turnyrų grupes.

2023 metų pradžioje jis prisidėjo prie komandos pergalės Supertaurėje, tačiau vėliau dalį sezono pradžios praleido dėl traumos, o nuo vasaros pagrindinėje ekipoje nežaidė.

„Noriu padėkoti fanams, kurie visada palaikė ir kūrė nuostabią atmosferą stadione kiekvienų rungtynių metu, kad palaikė net sunkiausiais momentais. Labai ačiū jiems, palinkėsiu ir toliau taip stipriai palaikyti savo mylimą klubą ir siekti naujų pergalių“, – atsisveikindamas rašė G. Jarusevičius.

***

Ignas Kružikas jungiasi prie Alytaus „Dainavos“ komandos. Puolėjo bei krašto saugo pozicijoje rungtyniaujantis 25-erių metų I. Kružikas per karjerą jau yra iškovojęs LFF taurę ir LFF Supertaurę.

„Neabejoju, kad Ignas Kružikas sustiprins mūsų komandą. Tai jau nemažai patirties sukaupęs futbolininkas, kuris mums pridės daug kokybės atakuojant, išpildant atakas“, – sakė „Dainavos“ vyr. treneris Sergejus Kuznecovas.

Praėjusį sezoną I. Kružikas atstovavo Rumunijos antroje lygoje žaidžiančiai Mierkuria-Čuko „Miercurea Ciuc“ komandai.

2015 metais atvykęs į Vilniaus futbolo mokyklą, I. Kružikas vėliau atstovavo Vilniaus „Žalgirio B“, „Riterių B“ komandoms. 2019 metų sezone atstovaudamas „TOPsport Pirmoje lygoje“ rungtyniavusiai „Vilniaus“ komandai naujasis dainavietis pelnė net 16 įvarčių.

2020 metais I. Kružikas prisijungė prie „Panevėžio“ komandos, kur praleido du sezonus ir laimėjo LFF taurę bei LFF Supertaurę. Atstovaudamas Panevėžio miesto komandai futbolininkas per 46 rungtynes pelnė 5 įvarčius bei atliko 2 rezultatyvius perdavimus. Po dviejų praleistų sezonų Panevėžyje I. Kružikas persikėlė į Kauno rajono „Hegelmann“ komandą, kur per 31 susitikimą pelnė 2 įvarčius.

Futbolininkas taip pat buvo kviečiamas atstovauti Lietuvos jaunimo U-21 bei Lietuvos vyrų futbolo rinktinėms.

Primename, kad „TOPsport A lygos“ sezoną DFK „Dainava“ pradės kovo 3 dieną, 13 val. Marijampolės futbolo arenos manieže, kur susitiks su Vilniaus „Žalgirio“ komanda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.