N. Valskis baigia karjerą: „Sprendimas jau artėjo“

Prieš 2024 m. sezono pradžią su „Kauno Žalgirio“ futbolo klubu atsisveikino Nerijus Valskis – 36-erių puolėjas nusprendė baigti karjerą.

N.Valskis.<br>fkzalgiris.lt nuotr.
N.Valskis.<br>fkzalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-02-26 12:06

2022-ųjų vasarą rungtyniauti į Lietuvą grįžęs futbolininkas dar turėjo iki 2024 m. sezono pabaigos galiojantį kontraktą, tačiau dėl traumų nusprendė kabinti sportbačius ant vinies.

„Šiandien man sunki diena – nusprendžiau baigti karjerą. Visa savaitė buvo labai sudėtinga, emocionali, bet tas sprendimas jau artėjo. Norėjau karjerą baigti po šio sezono, bet keliai nebeklauso, skauda, skausmai didžiuliai. Malonumo nebejaučiu ir suprantu, kad komandai nebegaliu padėti taip, kaip norėčiau. Dvidešimt metų truko karjera, nuo 16 iki šios dienos. Nėra lengva, bet sprendimas priimtas ir džiaugiuosi tai padaręs, kadangi daugiau gyvenimo liko be futbolo. Džiaugiuosi, kad buvau šioje komandoje ir karjerą baigiau būtent čia“, – su komanda atsisveikindamas tarė puolėjas.

Ilgametis Lietuvos rinktinės narys Lietuvoje per savo karjerą vilkėjo Vilniaus „Polonijos“, Vilniaus „Žalgirio“, Kauno „Jėgerių“, FBK „Kauno“, „Šilutės“, Marijampolės „Sūduvos“ ir „Trakų“ marškinėlius.

Užsienyje jam teko rungtyniauti „Smorgon“ ir „Minsk“ (Baltarusija), Liepojos „Metalurgs“ (Latvija), Krajovos „Universitatea Craiova“ (Rumunija), Suvalkų „Wigry“ (Lenkija), Tel Avivo „Bnei Yehuda“ ir Tel Avivo „Hapoel“ (Izraelis) ekipose.

Prieš grįžtant į Lietuvą N.Valskiui taip pat teko parungtyniauti „Ratchaburi“ (Tailandas) bei „Chennai City“ ir „Jamshedpur“ (Indija) klubuose.

2022-aisiais „Kauno Žalgirio“ marškinėlius užsivilkęs N.Valskis per pusantrų metų klube sužaidė 31 susitikimą, pelnė 9 įvarčius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Lietuvos vyrų futbolo rinktinėje N.Valskis per savo karjerą sužaidė beveik 30 rungtynių, o Lietuvos čempionate savo sąskaitoje iš viso turi 66 pelnytus įvarčius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo