Rimtas smūgis Vilniaus „Žalgiriui“ – pralaimėjo bylą, skolomis kaltina buvę žaidėjai

Matas Vareika laimėjo bylą prieš Vilniaus „Žalgirį“. Apie tai ketvirtadienio rytą pranešė Lietuvos profesionalių futbolininkų asociacija (PFA). Tiesa, Lietuvos vicečempionai su sprendimu nesutinka.

Matas Vareika laimėjo Baltijos etaurę.<br>E.Žaldario nuotr.
Matas Vareika laimėjo Baltijos etaurę.<br>E.Žaldario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 29, 2024, 10:21 AM, atnaujinta Feb 29, 2024, 10:22 AM

Remiantis pranešimu, LFF apeliacinis komitetas priėmė sprendimą byloje, kurioje Vilniaus „Žalgiris“ buvo kaltinamas nepilnai atsiskaitęs su futbolininkais ir neįvykdęs finansinių įsipareigojimų, numatytų pasirašytoje sporto veiklos sutartyje.

Priimtame sprendime nurodoma, kad Vilniaus „Žalgiris“ per 5 dienas turi pilnai atsiskaityti su M.Vareika arba pasinaudoti galimybe skųsti sprendimą sporto arbitražo teismui (CAS) Šveicarijoje.

Pranešime taip pat minima, kad į LFF apeliacinį komitetą kreipėsi ir kiti buvę Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai – Donatas Kazlauskas ir Oliveris Buffas, kurie taip pat teigia, kad klubas pilnai neįvykdė finansinių įsipareigojimų ir liko skolingi.

Į išplatintą pranešimą sureagavo ir Vilniaus „Žalgiris“. Klubas teigia, kad visa situacija yra susijusi su žaidėjams skirtomis drausminėmis nuobaudomis.

„Tai susiję su žaidėjams skirtomis drausminėmis nuobaudomis už klubo tvarkos taisyklių pažeidimus“, – teigiama sostinės klubo komentare.

Atsakyme teigiama, kad klubas svarstys teisines galimybes dėl sprendimo apskundimo.

„Šį LKK AK sprendimą vertiname kaip teisinį precendentą nuobaudų skyrimo klausimu. Klubas svarstys teisines galimybes dėl sprendimo apskundimo“, – pridėjo Vilniaus „Žalgiris“.

M.Vareika Vilniaus „Žalgirio“ sistemoje praleido 5 sezonus, 2023 metų pabaigoje persikėlė į Kauno rajono „Hegelmann“ klubą.

Šį tarpsezonį sostinės klubą paliko ir 29-erių D.Kazlauskas, kuris po sutarties baigties papildė FA „Šiaulius“, taip pat ir 31-erių O.Buffas, kuris dar vis išlieka be klubo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?