Rusijos kultūros ir V. Putino gerbėjas – naujasis „Riterių“ žaidėjas: meilė okupantams neišblėso ir prasidėjus karui

Likus dienai iki naujojo „TopSport Pirmos lygos“ sezono pradžios, „Riteriai“ pasirašė sutartį su dar vienu akademijos auklėtiniu septyniolikmečiu iš Rusijos Davidu Smyslovu.

 Davidas Smyslovas<br> fkriteriai.lt nuotr.
 Davidas Smyslovas<br> fkriteriai.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

fkriteriai.lt

Mar 9, 2024, 12:08 PM, atnaujinta Mar 9, 2024, 1:23 PM

Rusijoje gimęs futbolo talentas savo karjerą pradėjo tėvynėje. 2017 metais jo tėtis Denisas Smyslovas savo naują gyvenimą pradėjo kurti Lietuvoje. Čia jis sukūrė sėkmingus verslus, o tuomet sulaukė į Vilnių atvykusių savo vaikų. Į naują aplinką atvykęs Davidas tęsti karjerą pasirinko Riterių futbolo akademijoje.

„Esu dėkingas klubui už suteiktą galimybę – nuo mano prisijungimo prie akademijos iki žaidimo A komandoje. Nuo pirmos dienos čia tiek komandos draugai, tiek treneriai, tiek klubo darbuotojai buvo geri man ir leido pasijausti kaip namie. Noriu už tai atsidėkoti, todėl dėsiu visas pastangas, kad klubas pasiektų kuo geresnį rezultatą“, – sakė komandos naujokas.

Visą pasiruošimo naujam sezonui etapą praėjęs D. Smyslovas kontrolinėse rungtynėse pasižymėjo dviem įvarčiais. Jau šeštadienį su „Riterių“ marškinėliais jis gali debiutuoti oficialiose rungtynėse.

„Davidas – mūsų akademijos auklėtinis, kuris kontrakto nusipelnė dėl savo talento. Nepasaint to, kad jam tik septyniolika metų, neabejoju, kad jis savo vaidmenį turės jau šiemet“, – sakė klubo sporto direktorius Vytautas Masaitis.

„Esu labai dėkingas Lietuvai, kuri man suteikė galimybę pradėti naują gyvenimą, o Davidui – toliau užsiimti savo mylima veikla – futbolu. Noriu, kad žinotumėte, jog mano šeimos medyje yra nemažai ukrainiečių, vokiečių, rusų ir tikriausiai kitų tautybių apie kurias net nežinau, todėl mane ypač skaudina įvykiai Ukrainoje. Nuoširdžiai tikiuosi, kad artimiausiu metu šis karas pasibaigs ir bus išvengta daugiau beprasmių mirčių“, – sakė septintus metus Lietuvoje gyvenantis Davido tėtis.

Tiesa, panašu, jog situacija yra kiek kitokia, nei bando piešti futbolininko tėtis. D.Smyslovas savo asmeninėje „Instagram“ paskyroje dar prieš metus dalinosi nuotraukomis iš Maskvos, kur gėrisi Rusijos kultūra bei deda „patiktukus“ ant V.Putiną ir Rusiją šlovinančių įrašų socialiniuose tinkluose.

Taip pat jau prasidėjus karui Ukrainoje, „Riterių“ naujokas vyko į Rusiją, kur žaidė agresorių šalies akademijų komandose.

Nuo karo pradžios „Riterių“ naujokas Maskvos jaunimo čempionatuose sužaidė net 35 rungtynes.

Pirmąsias naujojo „TopSport Pirmos lygos“ rungtynes „Riteriai“ LFF stadione šeštadienį 15:00 valandą žais su Tauragės „Tauro“ ekipa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: panaikintas R. Žemaitaičio Seimo nario mandatas