Šiaulių „Gintros“ gynėjų grandį sustiprino atletiška amerikietė L. Peabody

2024 metų sezoną pasitinkantis Šiaulių „Gintros“ klubas pristato dar vieną komandą sustiprinsiančią futbolininkę. Geltonai juodų gretose šį sezoną rungtyniaus 22-ejų metų amerikietė Laney Peabody.

 L. Peabody<br>Šiaulių „Gintros“ nuotr.
 L. Peabody<br>Šiaulių „Gintros“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 12, 2024, 2:29 PM

Į Šiaulius jau atvykusi ir prie treniruočių proceso prisijungusi centro gynėja iš San Diego vilkės 12-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius.

Iš saulėtosios Kalifornijos į kol kas ne tokį šiltą, bet taip pat Saulės miestą atvykusi L. Peabody už Atlanto pastaraisiais metais baigė studijas ir pradeda kitą etapą. Atletiško sudėjimo futbolininkė buvo viena patikimiausių Kempbelo universiteto žaidėjų. Viename iš interviu kalbėdamas apie savo auklėtinę Kembelo universiteto treneris išskyrė jos lyderystės savybes ir kovotojos mentalitetą.

Šias savybes pristatydama savo žaidimo stilių pažymėjo ir pati naujokė.

„Esu centro gynėja, kaip ir vartininkė matau beveik visą aikštę, todėl tiek komandai puolant, tiek ginantis mėgstu garsiai komunikuoti. Manau, kad tai labai svarbu siekiant išlaikyti šimtaprocentinę koncentraciją. Mano teigiamos savybės, kurias dar galėčiau išskirti yra kova dėl kamuolių antrajame aukšte bei fiziškumas“, – prisistatydama kalbėjo amerikietė.

„Gintros“ naujokė užaugo brolių apsuptyje. L. Peabody turi tris brolius, iš kurių vienas yra profesionalus JAV lygos beisbolo žaidėjas. Futbolininkė pripažino, kad augant vyriškoje aplinkoje sportas visuomet buvo šalia, o ji pati dar ankstyvoje vaikystėje nusprendė pasirinkti futbolą.

Atvykusi į Šiaulius žaidėja džiaugėsi miesto jaukumu ir šiltu priėmimu į komandos gretas.

„Iš pirmo įspūdžio atrodo, kad Šiauliai yra jaukus, ramus miestas, kuriame gyvena malonūs ir draugiški žmonės. Labai smagu, kad čia nėra kamščių, atstumai nedideli, todėl susisiekimas itin patogus – pavyzdžiui į treniruotę nuvykstame per dešimt minučių. Laukiu kuomet turėsiu daugiau laiko pažinti miestą, pasivaikščioti ir atrasti mėgstamas vietas“, – pirmaisiais įspūdžiais dalijosi Laney, kurios tikrasis vardas pase yra Elena Ana.

Klubo direktorius Mantas Radavičius pasidžiaugė, kad naujokė iškart paliko teigiamą įspūdį visam komandos kolektyvui.

„Rezultatus aikštėje dažnai lemia ne tik taktika, individualūs žaidėjų gebėjimai, bet ir kaip pavyksta komandos viduje susiklijuoti skirtingiems charakteriams, kokią nuotaiką sukurti rūbinėje. Tai rodo ir mūsų pačių patirtis. Džiugu matyti, kad Laney yra pozityvi, gyvybinga, komunikabili ir motyvuota žaidėja. Ji nuo pirmos treniruotės įsiliejo į mūsų gretas tarsi čia jau būtų buvusi anksčiau. Kaip Laney seksis toliau – pamatysime, viskas priklauso nuo jos pačios“, – linkėdamas sklandžios adaptacijos kalbėjo M. Radavičius.

L. Peabody turėtų debiutuoti jau šį savaitgalį. Moterų A lygos starte gintrietės namuose egzaminuos lygos debiutantę Vilniaus rajono „TransINVEST“. Rungtynės vyks šeštadienį, kovo 16 dieną 17 val. Gytarių stadione. Kviečiame atvykti į stadioną ir palaikyti geltonai juodas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.