„Atletico“ po 11 metrų baudinių iš Čempionų lygos išstūmė „Inter“, ketvirtfinalyje kovos ir „Borussia“

UEFA Čempionų lygoje trečiadienį paaiškėjo paskutinieji du ketvirtfinalio etapo dalyviai. Atsakomuosius aštuntfinalio mačus žaidusi vokiečių Dortmundo „Borussia“ palaužė olandų Eindhoveno PSV 2:0, o ispanų Madrido „Atletico“ ir italų Milano „Inter“ mūšyje sulaukta intrigos iki raudonumo – ispanai per pagrindinį laiką sugebėjo laimėti 2:1 ir išlygino bendrą serijos rezultatą 2:2, o po pratęsimo ir 11 metrų baudinių sėkmė lydėjo „Atletico“, kuris laimėjo seriją 3:2.

„Atletico“ ir „Inter“ dvikova.<br> AFP/Scanpix nuotr.
„Atletico“ ir „Inter“ dvikova.<br> AFP/Scanpix nuotr.
„Atletico“ ir „Inter“ dvikova.<br> AFP/Scanpix nuotr.
„Atletico“ ir „Inter“ dvikova.<br> AFP/Scanpix nuotr.
„Atletico“ ir „Inter“ dvikova.<br> AFP/Scanpix nuotr.
„Atletico“ ir „Inter“ dvikova.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 13, 2024, 9:31 PM, atnaujinta Mar 14, 2024, 12:48 AM

Dortmundo „Borussia“ ir Eindhoveno PSV mačas

Pirmoji akistata baigėsi lygiosiomis 1:1. Jau mačo pradžioje šeimininkus į priekį išvedė 3-iąją minutę įvartį pelnęs Jadonas Sancho. Tai buvo pirmasis kartas nuo 2021-ųjų, kai futbolininkas pasižymėjo dviejuose mačuose iš eilės.

Nors pirmame kėlinyje ir antrojo pradžioje įvarčių daugiau nebuvo, tačiau Dortmundo futbolininkai diktavo savo sąlygas. 77 min. Nickas Fullkrugas pelnė šeimininkams įvartį, tačiau po VAR peržiūros jis buvo anuliuotas.

Galiausiai jau per teisėjo pridėtą laiką Marcusas Reusas padėjo galutinį tašką – pelnė įvartį, vokiečiai laimėjo 2:0, o bendras dviejų mačų rezultatas tapo 3:1. Tad „Borussia“ pateko į ketvirtfinalį.

Madrido „Atletico“ ir Milano „Inter“ mačas

Ispanijos klubas, kuris pastaruoju metu išgyvena nelengvus laikus, pirmoje akistatoje krito 0:1.

Trečiadienio mače intriga žlugo ir atgimė bei sugrįžo per dvi minutes: pirmojo kėlinio 33-iąją min. svečių žaidėjas Federico Dimarco puiku smūgiu nuginklavo ispanų vartininką ir išvedė „Inter“ į priekį 1:0 bei bendras rezultatas tapo  2:0. 

Tačiau italai džiaugėsi sėkme vos minutę – jau 35-ąją po klaidų virtinės vienas prieš vartininką atsidūrė Antoine'as Griezmannas, kuris taikliai smūgiavo ir išlygino rezultatą.

Antrame kėlinyje abi ekipos buvo arti įvarčio, o ypač Madrido atstovai, kai Memphis Depay 85 min. pataikė į virpstą, tačiau kamuolys nėjo į vartus.

Bet 87 min. tas pats M.Depay pasiekė savo – smūgiu iš baudos aikštės išvedė „Atletico“ į priekį 2:1 ir išlygino bendrą rezultatą 2:2.

Tad ekipos turėjo žaisti pratęsimą. Tai buvo pirmasis kartas Čempionų lygoje, kai „Inter“ žaidė pratęsimą. Tai italai buvo darę tik 1972-siais per Europos čempionų taurių turnyrą, kai po 11 metrų baudinių buvo įveikę Glazgo „Celtic“.

Per pratęsimą ekipos žaidė atsargiai ir nenorėjo rizikuoti, tad galiausiai komandos mušė 11 metrų baudinius.

Ties antraisiais serijos smūgiais abiejų komandų žaidėjai klydo, tačiau po to labiau nesisekė Milano atstovams, kurie pralaimėjo seriją 2:3 ir pasitraukė iš varžybų.

„Atletico“ per pastaruosius penkis mačus buvo patyrę trys pralaimėjimus.

Simone Inzaghi vadovaujama „Inter“ ekipa iki šios dvikovos buvo nepralaimėjusi visose septyneriose žaistose Čempionų lygos rungtynėse šį sezoną.  

„Inter“ ir „Atletico“ iki šio Čempionų lygos aštuntfinalio etapo per visą istoriją viena prieš kitą žaidė du kartus.

„Atletico“ 2010 metais UEFA Supertaurės finale 2:0 nugalėjo „Inter“, o 2018-siais pasaulio klubų taurėje pergalę minimaliu rezultatu džiaugėsi Italijos klubas 1:0.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.