Žudikas nušovė garsų Afrikos futbolininką, kai iš jo vogė automobilį

Ketvirtadienį Pietų Afrikos Respublikoje buvo nušautas garsus šalies futbolininkas ir olimpietis Luke'as Fleursas – žmogžudys pasinaudojo ginklu tuomet, kai bandė pavogti iš sportininko automobilį.

Ketvirtadienį Pietų Afrikos Respublikoje buvo nušautas garsus šalies futbolininkas ir olimpietis Luke'as Fleursas.  <br> X nuotr.
Ketvirtadienį Pietų Afrikos Respublikoje buvo nušautas garsus šalies futbolininkas ir olimpietis Luke'as Fleursas.  <br> X nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 5, 2024, 6:13 PM

Pietų Afrikos Respublikos rinktinės futbolininkas ir 2020-ųjų Tokijo olimpinių žaidynių dalyvis Luke'as Fleursas žuvo balandžio 4 dieną Johanesburge, socialinėje žiniasklaidoje X (buvęs Twitter) paskelbė jo klubas „Kaizer Chiefs“.

Policijos duomenimis, 24 metų gynėjas buvo nušautas degalinėje, kai buvo bandoma pavogti jo automobilį – raudoną „Volkswagen Golf 8 GTI“.

„Luke'as Flersas tragiškai žuvo per incidentą Johanesburge. Šiuo sunkiu metu mūsų mintys ir maldos yra su jo šeima ir draugais“, – sakoma „Kaizer Chiefs“ klubo pranešime.

Užpuolikai ir dabar jau žudikai iš įvykio vietos pabėgo L.Fleurso automobiliu, o policija pradėjo žmogžudystės ir automobilio vagystės tyrimą, skelbė Johanesburgo policijos atstovė Mavela Masondo. Įtariamųjų paieška buvo tęsiama ir penktadienį, tačiau apčiuopiamų rezultatų nebuvo.

„Įtariamieji nukreipė į futbolininką šaunamąjį ginklą ir ištraukė jį iš transporto priemonės. Po to vienas iš jų šovė aukai į viršutinę kūno dalį. Vienas įtariamasis nuvažiavo futbolininko automobiliu, o paskui jį važiavo bendrininkas su balta BMW mašina“, – pasakojo M.Masondo.

Pietų Afrikos Respublikos sporto, meno ir kultūros ministras Zizi Kodwa pareiškė užuojautą.

„Man liūdna, kad dėl smurtinio nusikaltimo nutrūko dar vieno žmogaus gyvenimas. Galvoju apie L.Fleurso šeimą, „Kaizer Chiefs“ ekipą bei visą Pietų Afrikos futbolo bendruomenę“, – socialinėje žiniasklaidoje rašė Z.Kodwa.

L.Fleursas anksčiau žaidė šalies iki 23 metų rinktinėje, atstovaudamas Pietų Afrikai 2020 metų Tokijo olimpinėse žaidynėse. „Kaizer Chiefs“ ekipa, kurioje kovojo velionis, yra viena iš garsiausių valstybės komandų, kuri čempionų titulą yra iškovojusi 53 kartus.

L.Fleursas buvo vienas iš daugiau kaip 1000 žmonių, kuris tapo mirtinų automobilių vagysčių auka Pietų Afrikoje, kurioje žmogžudysčių skaičius yra vienas didžiausių pasaulyje.

Naujausia oficiali praėjusių metų spalio-gruodžio mėnesių nusikalstamumo statistika parodė, kad iš viso šalyje buvo užregistruotos 5973 automobilių vagystės.

Kaip skelbia nepelno organizacija „Gun Free South Africa“, pasisakanti už smurto su ginklais mažinimą, Pietų Afrikos respublikoje kasdien nuo ginklų žūsta 31 žmogus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.