Estijos futbolo rinktinės kapitonas toliau lojalus Rusijai? Atsisakė išreikšti paramą Ukrainai

Praėjusių metų sausį Estijos futbolo bendruomenę supurtė neregėto masto skandalas. Ukrainoje vykstančio Rusijos sukelto karo įkarštyje estų futbolo simbolis, rinktinės kapitonas bei rezultatyviausias žaidėjas Konstantinas Vasiljevas socialinėje erdvėje pasidalino nuotrauka, kurioje vakarieniauja kartu su Rusijos futbolo rinktinės treneriu Valerijumi Karpovu.

A.Vasiljevas (dešinėje).<br>AP/Scanpix nuotr.
A.Vasiljevas (dešinėje).<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 6, 2024, 12:22 PM, atnaujinta Apr 6, 2024, 12:24 PM

Estijos futbolo sirgalių asociacija „MTU Jalgpallihaigla“ pasmerkė tokį elgesį elgesį ir pažymėjo, kad santykiai su aukšto rango futbolo pareigūnais iš Rusijos šiandien yra visiškai nepriimtini.

„Toks elgesys apskritai nėra priimtinas. Nors šis susitikimas buvo privatus, Estijos gyventojai ir nacionalinių federacijų, komandų ar organizacijų atstovų privalėtų laikytis moralinių pareigų puoselėti tas pačias vertybes, kurias gina Estijos valstybė ir didžioji Europos šalių dalis. Santykiai su aukšto rango Rusijos futbolo pareigūnais šiais laikais nepriimtini“, – sirgalių asociacijos kreipimąsi cituoja laikraštis „Postimees“. Estijoje taip pat buvo surengtas balsavimas, kad iš K.Vasiljevo būtų atimtas Estijos futbolo rinktinės kapitono raištis.

Įdomu tai, kad šiam pasiūlymui pritarė ir Talino „Floros“ klubo, kuriam atstovauja K.Vasiljevas, vyriausiasis treneris.

Nors po šio skandalo praėjo metai, bet atgarsiai išliko iki šiol.

Šią savaitę K.Vasiljevas apsilankė „Õhtulehe“ tinklalaidėje, kurioje vėl buvo paklaustas apie skandalingomis tapusias fotografijas.

„Atsiprašau, kad taip nutiko, tikrai suprantu, kodėl tai sukėlė tiek daug pasipiktinimo“, – kalbėjo jis.

39-erių Estijos futbolo simbolio buvo paklausta, ar jis šiame kare yra Ukrainos pusėje? Tiesa, estas nuo tiesioginio atsakymo išsisuko.

„Tai, ką žmonės nori išgirsti, nėra susiję su tuo, ką aš galvoju, tai nereiškia, kad aš esu vienoje ar kitoje pusėje“, – pridūrė K.Vasiljevas.

Saugo pozicijoje rungtyniaujantis Estijos rinktinės kapitonas su nacionalinės komandos marškinėliais yra sužaidęs daugiau nei 150 oficialių rungtynių, jam priklauso šalies rekodras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.