Brazilišką iššūkį pasitinkanti Lietuvos futsal rinktinė: „Kaskart žaidžiant prieš geriausius užverda kraujas“

Lietuvos futsal rinktinė su į vyriausiojo trenerio pareigas sugrįžusiu Dentinho jau šį šeštadienį Jonavoje pradės turnyrą, kuriame be šeimininkų varžysis pasaulio futsal elitas – Brazilijos, Prancūzijos ir Ukrainos rinktinės.

 Justinas Zagurskas<br> LFF.lt nuotr.
 Justinas Zagurskas<br> LFF.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

LFF.lt

Apr 10, 2024, 6:52 PM

Turnyrą lietuviai pradės akistata su Ukraina.

„Jau pasaulio čempionatas buvo kosmosas, tačiau jame mums neteko sužaisti su tokio lygio varžovais. Dabar turime tokį šansą… Kaip žaidėjui, tai yra kažkas nerealaus. Bandysime pasirodyti kuo geriau ir kuo daugiau tokių rungtynių turėsime, tuo pasiruošimas Europos čempionatui mums bus palankesnis.

Nors varžovai ir labai stiprūs, mes jiems galime pasiūlyti kovą, atsidavimą. Visi esame po čempionato, tad fiziškumu tikrai nenusileisime, o taktiškai – klausysime, ko nori treneris ir bandysime tai išpildyti“, – sakė ilgametis rinktinės kapitonas Justinas Zagurskas.

Jis rinktinėje bus vienas iš septynių „Kauno Žalgirio“ futbolininkų, kurie prieš kelias savaites pasibaigusiame Lietuvos čempionate iškovojo aukso medalius. Iš viso Lietuvai atstovaus aštuonių skirtingų komandų žaidėjai.

„Nuotaikos pozityvios. Kiekvieną kartą, kai turi galimybę žaisti prieš geriausius, užverda kraujas. Mums svarbiausia patiems suprasti, kad galime žaisti prieš kiekvieną komandą, tad tikiuosi, kad sugebėsime parodyti tvirtą charakterį, sugebėsime atlikti trenerio planą, tuomet bus ir rezultatai.

O pats turnyras – neįkainojama patirtis kiekvienam žaidėjui“, – akcentavo VIP ekipai praėjusiame sezone atstovavęs Vladimiras Derendiajevas.

Kaupiamą patirtį pažymėjo ir geriausias praėjusių metų Lietuvos futsal žaidėjas Albertas Voskunovič. Ilgametis rinktinės žaidėjas sako, kad raktas į sėkmingą Europos čempionatą – kovos su geriausiomis komandomis.

„Man asmeniškai pirmos emocijos nebuvo tokios vau. Anaiptol – jos buvo susijusios su tuo, kad pagaliau žaisime su stipriomis rinktinėmis. Atsimenu rungtynes su Portugalija – kad ir kaip buvo su ja sunku, bet supranti, kad tik su tokiais varžovais žaisdamas pats gali tobulėti. Jeigu norime kažką pasiekti Europos čempionate, visada turime žaisti su tokiomis rinktinėmis.

Taip, visi varžovai yra tarp dešimties geriausių pasaulyje, bet jiems nebus lengva su mumis. Pažadu, kad kovosime su visais, bandysime nenusileisti ir duosime rimtą kovą. Iki 2026-ųjų Europos čempionato dar turime laiko, todėl šiandien ne rezultatas, o sukaupta patirtis yra svarbiausia.

Aš tikrai tikiu, kad su komanda Europos čempionate galime pasiekti teigiamų rezultatų, todėl dabar turime treniruotis, žaisti su tokiomis rinktinėmis. Svarbiausia tikėti procesu. Visi esame užsivedę, norime visiems įrodyti, kad esame verti vietos čempionate“, – kalbėjo A. Voskunovičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste